Polèmica pels xiulets a Torra a la cerimònia dels Jocs del Mediterrani

Artadi parla d'un públic «sorprenentment seleccionat» i Ballesteros respon que és «materialment impossible»

coo-los-fachas-han-pitao-al-torra-en-tarragona / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha denunciat aquest dissabte que el públic de l’obertura dels Jocs Mediterranis, que va esbroncar el president català Quim Torra, estava “sorprenentment seleccionat”, si bé l’alcalde de Tarragona i president del comitè organitzador ho han negat.

En una entrevista a Rac-1, Artadi ha acusat l’organització delsJocs Mediterranis de seleccionar el públic de la cerimònia inaugural que es va celebrar ahir a la nit a l’estadi del Nàstic en presència del president, Pedro Sánchez i Felip VI.

“Era un públic sorprenentment seleccionat. Ens va sorprendre que hi hagués tan poca gent, perquè des de la secretaria d’Esports de la Generalitat s’havien demanat invitacions per a compromisos, tant per a nosaltres com per a la Diputació de Tarragona, i se’ns va dir que no n’hi havia”, ha indicat la portaveu del Govern. No obstant, ha tret importància als xiulets que el públic va dirigir a Torra: “Em sembla normal que la gent es pugui expressar, això no ho critiquem”.

Comparació amb la Copa del Rei

Segons Artadi, el Govern no perseguirà ni li semblaran un delicte d’odi els xiulets a Torra, a diferència, segons ha indicat, del que ha passat amb les banderes independentistes i els elements de color groc en suport als polítics independentistes presos a la final de la Copa del Rei de futbol.

A més, també ha afirmat que els hauria agradat més que a la cerimònia d’inauguració hi hagués hagut “molta més presència de la història tarragonina i catalana” i que la va sorprendre la “presència de l’Exèrcit en una inauguració dels Jocs”. “Hi ha coses que em van agradar menys que d’altres”, ha subratllat.

Per contra, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i també president del Comitè Organitzador dels Jocs Mediterranis, ha negat la versió d’Artadi i ha assegurat, també a l’emissora Rac-1, que era “materialment impossible seleccionar el públic” que va assistir a la inauguració.

“Era materialment impossible seleccionar el públic. La venda d’entrades la dipositem sota contracte a l’empresa Ticketmaster, i només es podien comprar de sis en sis. No ho hauríem fet mai”, ha insistit.

“D’última hora”

Ballesteros també ha indicat que la Generalitat tenia totes les invitacions que va demanar “en temps i forma” i que les que Artadi ha denunciat que no van rebre “havien de ser d’última hora”.

L’alcalde ha reconegut que no li va agradar que hi hagués espais buits a les grades, encara que ha precisat que eren les butaques destinades als atletes i les delegacions internacionals, ja les que entrades que estaven a la venda es van esgotar.

“No em va agradar que xiulessin el president Torra. De la mateixa manera que no m’agrada que es xiulin els himnes. Hem de començar a dir tots junts que no s’ha d’anar a un espectacle a xiular”, ha afirmat l’alcalde.

Notícies relacionades

A més, ha revelat que després de les esbroncades al president de la Generalitat, va parlar amb Torra i aquest “ho va encaixar amb esportivitat”.

“Vam tenir una conversa breu amb Felip VI i vam fer de mutu acord una apel·lació al diàleg. Comença l’època del diàleg sincer, sense condicions i amb ganes d’arribar a acords”, ha postil·lat l’alcalde socialista de Tarragona.