després de la seva sortida de la Moncloa

Sense corbata i després d'un passeig de platja: així ha sigut el primer dia de feina de Rajoy

L'expresident torna en mànigues de camisa a la seva plaça pública a Santa Pola (Alacant)

1eb45199-1f0f-4b65-bfc0-5f67c39463ba-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts

Camisa blanca, sense corbata i en mànigues de camisa. L’expresident del Govern espanyol Mariano Rajoy, que el dia 15 passat va renunciar al seu escó al Congrés, s’ha reincorporat aquest dimecres de manera relaxada a la seva plaça de registrador de la propietat a Santa Pola. Dues hores abans del seu ingrés, el polític gallec s’ha entrenat pel passeig marítim d’Alacant un parell d’hores.

Rajoy, que ha atès la premsa, no ha volgut valorar la carrera successòria dins del PP. "No tinc gaires més coses a dir de les que he dit els últims dies. Jo m’he retirat de la política i torno on era", ha dit abans d’afirmar que no està nerviós davant del primer dia laboral després de la seva etapa a la Moncloa.

Sobre els abundants periodistes que esperaven la seva incorporació al treball, Rajoy ha comentat que estava convençut que ells creuen que és una notícia. "I per això són vostès aquí, però no tinc gaires més coses que dir".

Rajoy va arribar dimarts a aquest municipi costaner per prendre possessió de la seva plaça de titular al Registre de la Propietat número 1 de la localitat (hi ha dos registres) i conèixer els set empleats que l’ajudaran en la nova tasca.  L’expresident s’allotja en un hotel de la propera ciutat d’Alacant que es és al costat de la platja del Postiguet i el passeig marítim.

Segons va relatar als periodistes el registrador que durant els últims 28 anys ha ocupat interinament la seva plaça al Registre de la Propietat de Santa Pola, Francisco Riquelme, Rajoy està desitjant "incorporar-se a la seva vida normal i privada".

¿I el seu successor?

Rajoy ha assegurat que només pot transmetre als candidats a succeir-lo en la Presidència del PP allò que ja va expressar, ja que ara "han de ser els militants els que elegeixin democràticament el seu líder". "No he de transmetre res als candidats, tret del que ja els vaig dir: que jo me n’anava, però que la vida continua i que el PP és un gran partit".

Notícies relacionades

"El que jo digui –ha continuat– és poc rellevant. No he de transmetre res als candidats, tret del que ja els vaig dir, que jo me n’anava, però que la vida continua i que el PP és un gran partit".

Mariano Rajoy va confirmar divendres el seu abandonament de la política després de 35 anys en primera línia, al presentar la renúncia al seu escó al Congrés dels Diputats, just dues setmanes després de perdre la moció de censura. A més, Rajoy deixarà al juliol la Presidència del PP, un càrrec que ocupa des de fa gairebé 14 anys, i ha obert així la successió dins del partit. El seu anunci el 5 de juny passat davant del Comitè Executiu va agafar per sorpresa molts dirigents de la formació, que situaven el seu relleu com a líder del PP la pròxima tardor.