LA BATALLA DE LA SUCCESSIÓ

Cospedal esgrimeix la seva experiència i la defensa del PP en els pitjors moments

La dirigent conservadora s'ofereix a encapçalar una "proposta d'integració" i la seva "mà ferma" contra la corrupció

La número dos del partit pensa abandonar la secretaria general quan la seva candidatura sigui oficial, per no partir amb avantatge

undefined43706736 madrid 11 06 2018  pol tica   el presidente del partido popu180611151648

undefined43706736 madrid 11 06 2018 pol tica el presidente del partido popu180611151648 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

María Dolores de Cospedal també es presenta. La secretària general del PP ha anunciat a Toledo, davant de la junta directiva del seu partit a Castella-la Manxa, que vol ser la pròxima presidenta dels populars. "Vull ser la primera dona que presideixi el PP i vull ser la primera dona que presideixi el Govern d’Espanya", ha dit entre aplaudiments dels seus seguidors. Segons ha confirmat el seu entorn, pensa abandonar la secretaria general quan la seva candidatura ja sigui oficial per no competir amb avantatge.

► Última hora sobre els candidats en el PP | Directe

Última hora sobre els candidats en el PP

Amb un discurs de més de mitja hora, la número dos ha recordat la llarga experiència que té no només dins del PP –una cosa que no pot exhibir la seva principal competidora, Soraya Sáenz de Santamaría–, sinó també a l’Administració i governant. Ha recordat que és advocada de l’Estat i que també ha estat en dos executius, el de la Castella-la Manxa, com a presidenta, i en el nacional, com a ministra de Defensa. Així mateix ha passat revista als valors de centredreta que diu que defensa –fonamental en un moment de pugna total amb Ciutadans–, ha fet menció especial a col·lectius com les víctimes del terrorisme, ha defensat la unitat d’Espanya, ha fet una crida vistosa als més joves (que pot ser que siguin ‘a priori’ els que estiguin més animats a seguir la candidatura de Pablo Casado) i ha defensat el llegat de Mariano Rajoy. 

Notícies relacionades

Cospedal ha mostrat el seu orgull per haver defensat sempre l’"honorabilitat" de les sigles del PP, "injustament esquitxades" pels que no les "respectaven". "Per sobre del meu interès personal, de qualsevol consideració i qualsevol càlcul i el perjudici a la meva imatge, abans que qualsevol instint d’autoprotecció, sempre hi ha hagut el meu partit", ha declarat en una crítica oculta a Santamaría, a la qual molts dirigents van retreure que no defensés el partit des de la taula del Consell de Ministres quan esclataven els nombrosos escàndols de corrupció. Evidentment aquestes paraules no eren gratuïtes, malgrat que ha remarcat que la seva candidatura no és "contra ningú".

La dirigent conservadora proposa una "proposta d’integració" i la seva "mà ferma" contra la corrupció. Això sí, ha tingut molta cura a ni tan sols esmentar la sentència de la ‘Gürtel’.  "Un projecte de futur molt clar per a Espanya. Avui tinc l’immens honor, ho dic amb alegria, amb il·lusió i amb enorme sentit de responsabilitat, de presentar la meva candidatura a la presidència del PP, ho faig amb humilitat i determinació i us demano la vostra confiança i el vostre recolzament. Ofereixo el que podem aconseguir entre tots: un partit guanyador i de Govern, ofereixo il·lusió i experiència, ofereixo treball, unitat i victòria. Ofereixo victòria, victòria i victòria", ha acabat. Aquest final té la seva importància i pot convertir-se, sens dubte, en un eix de la seva campanya interna en un moment en què la moral de la tropa popular no passa pel millor moment, després d’haver sortit del poder amb una moció de censura.