ACUSADA DE PARCIALITAT

Ruiz-Huerta rebutjada com a observadora per als comicis de Colòmbia

Va publicar a Twitter que recolzava el candidat Gustavo Petro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell Nacional Electoral (CNE) de Colòmbia ha revocat en una resolució la credencial com a observadora internacional de la portaveu de Podem a l’Assemblea de Madrid, Lorena Ruiz-Huertas, per participar en les eleccions presidencials en la seva segona volta pel recolzament en el seu compte de Twitter al candidat d’esquerres, Gustavo Petro.

Així consta en una resolució, penjada en el compte de Twitter de la CNE de Colòmbia, en què es detalla la revocació després que la diputada regional mostrés a través d’una xarxa social el seu recolzament al candidat d’esquerres. La denúncia partia del ciutadà Francisco Manuel Salazar, que va informar sobre aquesta situació.

Fonts de Podem han assenyalat que la parlamentària madrilenya ha de valorar què farà després de ser rebutjada, ja que ara per ara no se l’ha deportat.

"Rumb a Bogotà per participar en les eleccions de diumenge com a observadora internacional. El país que va firmar un històric acord de pau fa un any i mig té la possibilitat de fer Gustavo Petro president d’un país tan meravellós com afamat de justícia social", va escriure Ruiz-Huerta des del seu seient de l’avió quan va marxar cap al país ahir. 

En la seva resolució, el CNE estima que amb aquestes afirmacions s’han vulnerat "els principis de neutralitat i imparcialitat que inspiren les missions internacionals".

Notícies relacionades

A més, la resolució recalca que entre els deures dels observadors internacionals figura "no fer proselitisme de cap tipus o manifestacions en favor en contra d’un partit o moviment polític o candidat".

Per tot això, conclou que s’ha de revocar la seva credencial d’observadora internacional del procés electoral de segona volta per a les eleccions del president i del vicepresident de la República per al període 2018-2022. 

Temes:

Colòmbia Podem