'cas Nóos'

L'advocat d'Urdangarin creu que la infanta seguirà a Ginebra amb Urdangarin a la presó

Mario Pascual Vives veu "molt difícil" presentar un recurs o un indult

yhmhl8kfhquprardszzha71100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’advocat d’Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives, ha explicat aquest dijous que no es preveu que la infanta Cristina canviï el lloc de residència, a Ginebra (Suïssa), amb l’ingrés a la presó del seu marit a Espanya, que s’haurà de fer efectiu com a màxim dilluns vinent: "És una decisió que és competència de Sa Altesa, jo no la conec però intueixo que no".

En declaracions als mitjans, ha explicat que els exducs de Palma han rebut la decisió del Tribunal Suprem, que confirma una pena de cinc anys i deu mesos de presó pel ‘cas Nóos’, amb "enteresa i estoïcisme".

L’advocat ha explicat que ara tenen 30 dies hàbils per presentar recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional per la qual cosa "falta moltíssim temps per decidir" si es presenta, i ha puntualitzat que estudia també la possibilitat de presentar l’indult.

Sense recurs ni indult

Pasqual Vives ha assegurat que veu "molt difícil" presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional i ha assenyalat que tampoc creu que plantegin un indult. En una entrevista a la cadena Cope, l’advocat ha assegurat que Urdangarin afronta la seva condemna "amb enteresa, estoïcisme i suportant aquesta situació nova i molt veloç en el temps".

"A sobre de la taula hi ha l’indult, però és una possibilitat que crec no la plantejarem", ha indicat. Sobre la possibilitat d’interposar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional, Vives ha indicat que encara tenen "temps per meditar", ja que els queden 28 dies de marge: "Des del meu punt de vista, avui, ho veig molt, molt, molt difícil", ha advertit.

¿Quina presó?

Segons ha explicat l’advocat, en aquests moments la tasca se centra a "ajudar a prendre la decisió menys dolenta de les que hi puguin haver" sobre la presó en què ingressarà Urdangarin.

Notícies relacionades

"Vitòria, des del punt de vista geogràfic, per a una part de la família està bé. Però el primer és veure la situació que pot tenir la persona que hi ha d’ingressar. Veure de quina manera el sofriment o privació de llibertat pot ser menys incòmoda o dura. A partir d’aquí, pot influir-hi que tota la família el pugui visitar", ha apuntat.

Sobre si el marit de la infanta Cristina tindrà aviat permisos penitenciaris, Vives ha indicat que "es poden fer càlculs o càbales", ja que "depèn de factors com el tipus de comportament d’Urdangarin a la presó".