Anar al contingut

CRISI CATALANA

Borrell afirma que "no es pot prohibir" el Diplocat

El ministre assegura que l'Executiu revisarà les seves activitats

El Periódico / Agencias

Borrell afirma que "no es pot prohibir" el Diplocat

Francisco Seco

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha explicat aquest dimecres que “no es pot prohibir” que la Generalitat de Catalunya tingui el Diplocat com a servei de representació a l’exterior, ja que la seva existència en si "no contravé cap norma", tot i que "caldrà veure quines són les seves activitats".

"Representació exterior la tenen totes les comunitats autònomes, no es pot prohibir que la tinguin, no hi hauria base jurídica ni capacitat per fer-ho. Si les coses funcionen amb normalitat, estarem en la normalitat i si no, ja ho veurem", ha assenyalat en una entrevista a la COPE.

Preguntat per les desqualificacions que li han dirigit diferents dirigents sobiranistes, Borrell ha comentat que no sap per què li diuen "ultra" i ha apuntat que sense "contribuir a l’escalada de la desqualificació", "mantindrà amb fermesa les funcions i responsabilitats" que li corresponen com a ministre.

En aquest sentit, ha recordat que no és "ministre d’afers catalans" i ha incidit en el fet que la seva funció és treballar per "defensar" la imatge d’Espanya a l’exterior, "deteriorada per tots els esdeveniments i sobre la qual s’ha abocat molta insídia i molta mentida".