Anar al contingut

Llistat de condemnes en el 'cas Nóos' després de la ratificació del Tribunal Suprem

Aquests són els càstigs imposats a cadascun dels acusats

El Periódico

Llistat de condemnes en el 'cas Nóos' després de la ratificació del Tribunal Suprem

Angel Diaz

Aquestes són les condemnes dels imputats en el ‘cas Nóos’ després que el Tribunal Suprem hagi anunciat aquest dimarts la sentència de l’Audiència Provincial de Palma:

Iñaki Urdangarin Liebaert: exduc de Palma. Condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l’administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències. Redueix la pena en cinc mesos a l’absoldre'l de falsedat en document públic. També se'l condemna a 7 anys i sis mesos d’inhabilitació absoluta i a una multa de 512.553,68 euros.

Diego Torres Pérez: exsoci d’Urdangarin. Condemnat 5 anys i 8 mesos de presó per malversació, prevaricació i frau a l’administració. Redueix la pena en 2 anys i 10 mesos a l’absoldre'l de tràfic d’influències, blanqueig i falsedat en document públic. També se'l condemna a 4 anys d’inhabilitació absoluta i es disminueix la multa fins als 775.247,85 euros.

Jaume Matas Palou: expresident de les Balears i exministre de Medi Ambient. Condemnat a 3 anys i 8 mesos de presó i 7 anys d’inhabilitació especial. Condemnat a pagar, juntament amb Iñaki Urdangarin, el 97,5% dels 619.000 euros a la Fundació Illesport.

José Luis Ballester Tuliesa: exdirector general d’Esports del Govern balear. Condemnat a 15 mesos i 2 dies de presó, que se substitueixen per una multa de 3.600 euros.

Gonzalo Bernal García: exdirector gerent de la Fundació Illesport. Condemnat a 15 mesos i 2 dies de presó, que se substitueixen per una pena de 18 mesos i multes.

Juan Carlos Joaquín Alia Pino: exdirector de l’Institut Balear de Turisme (Ibatur). Condemnat a 1 mes i 2 dies de presó, que se substitueixen per una pena de 24 mesos i multes.

Miguel Ángel Bonet: exassessor legal de l’empresa pública Ibatur. Condemnat a 1 mes i 2 dies de presó, que se substitueixen per una pena de 24 mesos i multes.

Partícips a títol lucratiu

Cristina de Borbó i Grècia: esposa d’Iñaki Urdangarin. Condemnada a pagar 136.950 euros com a responsable civil a títol lucratiu dels delictes de malversació de cabals públics i de frau a l’Administració pels quals va ser condemnat el seu marit. S’anul·la la seva responsabilitat pels delictes fiscals.

Ana María Tejeiro: esposa de Diego Torres. Condemnada a pagar 172.384 euros com a responsable civil a títol lucratiu dels delictes de malversació de cabals públics i de frau a l’Administració pels quals va ser condemnat el seu marit. S’anul·la la seva responsabilitat pels delictes fiscals.