CONGRÉS DELS DIPUTATS

El PP: "Fins ara no ens ha anat malament amb un candidat únic"

Els conservadors situen l'escó de Rajoy a la primera fila del seu grup al Congrés

En cas d'assistir al ple, Sánchez s'asseurà a l'extrem oposat al que ocupava el gallec

zentauroepp43706382 madrid 11 06 2018  pol tica   el presidente del partido popu180611123128

zentauroepp43706382 madrid 11 06 2018 pol tica el presidente del partido popu180611123128 / JOSE LUIS ROCA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha dit aquest dilluns que al seu partit "fins ara no li ha anat malament amb un candidat únic, ha guanyat eleccions i ha governat en èpoques molt complicades", i ha precisat que el 20 i 21 de juliol el PP elegirà, no només el líder, sinó també el futur president d’Espanya.

En una entrevista a ‘Los Desayunos de TVE’ i a la pregunta de si té un favorit per liderar el partit, Martínez-Maíllo ha dit que sí i ha detallat que la seva elecció és "el PP, que guanyi el PP." "No només estem elegint el pressent d’un partit, estem elegint el pròxim president del Govern d’Espanya, n’estic plenament convençut", ha dit.

El coordinador general del PP també ha volgut deixar clar que el PP "no s’ha de reinventar", ja que el debat que toca és "de projecte, de cara al futur i de lideratge." I en aquesta recerca de lideratge, ha posat èmfasi que perquè hi hagi més o menys candidats el procés no és més o menys demòcrata.

Per la seva part, el vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, en una entrevista a Antena 3, s’ha mostrat convençut que del Congrés del PP sortirà un "projecte il·lusionant i de futur". "L’important és que qui vingui tingui les mans lliures per fer el seu propi equip i programa, que després han de ratificar els militants", ha subratllat.

També a RNE i sobre el mateix assumpte, el vicesecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha comentat que, "més enllà dels noms", els militants estan interessats en un projecte "regenerador, il·lusionant i potent". 

Nous llocs del PP

A més, el PP ha redissenyat el repartiment d’escons del Congrés després de la sortida del Govern central i ha situatRajoy a la primera fila del grup parlamentari, just a sobre del banc blau reservat a l’Executiu i al lloc que fins ara ocupava el portaveu, Rafael Hernando. Al seu costat s’asseurà el mateix Hernando, i a la dreta del portaveu del grup parlamentari l’exministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Darrere de Rajoy, ja a la segona fila del grup popular, el PP ha situat l’exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría que tindrà al seu costat el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maíllo. En aquesta segona fila també s’ha reservat espai a tres exministres més, Juan Ignacio Zoido, Rafael Catalá i Cristóbal Montoro.

Ja a tercera fila, darrere de Sáenz de Santamaría hi haurà la resta de diputats del PP que han deixat de ser membres del Govern central: Íñigo Méndez de Vigo, Álvaro Nadal, Fátima Báñez, Isabel García Tejerina i Dolors Montserrat.

El Congrés dels Diputats celebra aquest dimarts el seu primer ple des de la moció de censura que va desallotjar Mariano Rajoy del Govern i que va permetre la investidura del nou cap de l’Executiu, el socialista Pedro Sánchez. Serà un ple ordinari, amb el debat de proposicions de llei, no de llei i mocions, tot i que sense sessió de control al nou Govern per decisió la setmana passada de la Junta de Portaveus, amb l’oposició del PP.

¿I el president Sánchez?

Notícies relacionades

En aquesta primera sessió plenària es podran visualitzar ja els canvis a l’hemicicle, amb un remodelat banc blau per acollirPedro Sánchez i els seus 17 ministres, quatre més que l’anterior Executiu del PP. En cas d’assistir al ple, Sánchez s’asseurà a l’extrem oposat al que ocupava fins fa dues setmanes Mariano Rajoy, just sota del grup socialista.

Sánchez és el primer president del Govern espanyol investit en una moció de censura i també el primer a no ser diputat, per la qual cosa podrà assistir als plens i intervenir a la tribuna quan ho consideri oportú, però no podrà votar amb la resta del seu grup. De fet, només quatre membres del nou gabinet són diputats en actiu: Margarida Robles (Defensa), José Luis Ábalos (Foment), Meritxell Batet (Política Territorial i Funció Pública) i Magdalena Valerio (Treball, Migracions i Seguretat Social).