'CAS 3%'

L'exadvocat de CDC Francesc Sànchez declara que no s'encarregava de les donacions

Nega haver intercedit a favor d'empresaris per aconseguir obra pública

zentauroepp43705277 madrid 11 06 2018 politica empiezan las declaraciones en la 180611095841

zentauroepp43705277 madrid 11 06 2018 politica empiezan las declaraciones en la 180611095841

1
Es llegeix en minuts
ACN

Primer dia de declaracions pel'cas 3%' que investiga el presumpte finançament il·legal de CDC, després que la instrucció passés el mes d’abril passat dels jutjats del Vendrell a l’Audiència Nacional. Un dels primers a comparèixer davant del jutge José de la Mata ha sigut el que va ser responsable de l’àrea econòmica i jurídica de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Francesc Sànchez, que ha negat qualsevol responsabilitat en l’adjudicació de donacions al partit.

Sànchez ha declarat que les donacions no estaven entre les seves funcions i que se n’encarregava el tresorer del partit, Andreu Viloca, també investigat en la causa. "Ho portava l’administrador del partit, que crec que ho va fer de manera impecable," ha afegit.

L’exadvocat de CDC ha destacat que la seva funció era la d’assessoria jurídica i de comunicació i que només tenia coneixement dels "números generals".

Repartiment de funcions

Segons ha explicat en declaracions als mitjans la seva sortida de l’Audiència Nacional, el magistrat s’ha interessat molt perl’estructura general del partit i pelrepartiment de funcions.

Fonts presents en la declaració han afegit que Sànchez ha negat haver intercedit a favor d’empresaris per aconseguir adjudicacions d’obra pública.

Notícies relacionades

També està previst que passin davant del jutge aquest dilluns l’excap econòmica de CDC, Anna Dolors Benítez, i Carles del Pozo, gerent i coordinador de l’àrea econòmica del partit. En els propers dies hauran de declarar altres càrrecs destacats com el president del port de Barcelona,Sixte Cambra; l’extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives, i l’exgerent municipal de l’empresa municipal BIMSA Constantí Serrallonga.

En total, el magistrat investiga 24 concursos que van sortir a licitació per un total de 218 milions d’euros.