Indagacions a la presó

Un reclús de confiança de la direcció d'Estremera centra la investigació pel vídeo de Junqueras, Forn i Romeva

El pres va sortir de permís i va trencar la seva condemna el passat 3 de juny

lainz43692451 turno de cocina en estremera    posible autor del v deo de j180610120553

lainz43692451 turno de cocina en estremera posible autor del v deo de j180610120553

2
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Alejandro F., reclús de l’MDR7 (o Mòdul de Respecte 7) dela presó d’Estremera, és el principal objecte de les indagacions internes desenvolupades al centre penitenciari per la difusió el passat dia 6 d’un vídeo gravant els exconsellersOriol Junqueras, Joaquim ForniRaül Romeva, segons fonts properes a la investigació.

Es tracta d’un reclús de confiança de la direcció de la presó d’Estremera, que ha arribat a formar part de l’equip de col·laboradors de les unitats de tractament psicosocial i de la Comissió d’Avaluació del mòdul.

Com a membre d’aquesta comissió, Alejandro F. figura en un avís intern de la presóal qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. Al document, un full de repartiment de torns per ajudar a la cuina, també hi apareixen Junqueras i Forn assignats al primer torn de treball.

Escapat

Alejandro F. va ingressar a presó per robatoris sense violència i complia pena fins al passat dia 4 de juny, però ha trencat la condemna. El dia anterior hauria d’haver tornat a disfrutar d’un permís penitenciari, però no es va presentar de tornada a la presó. Encara no se sap res del seu parador.

Fonts properes a la investigació interna assenyalen que s’han revisat "a fons" els enregistraments de les càmeres de seguretat en les quals hi apareix el pres repartint premsa i altres objectes entre els seus companys, que es corresponen amb una de les escenes difoses en el vídeo. El nom d’Alejandro F. figura entre els resultats de les primeres indagacions elevats per la direcció d’Estremera a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, segons les mateixes fonts.

Relació molt amistosa

En els últims mesos, el pres mantenia una relació molt amistosa amb Junqueras i Forn, expliquen a la presó. Era un intern destacat del mòdul i conservava la confiança de la direcció malgrat que sobre ell pesaven antecedents de sanció per possessió de telèfons mòbils intramurs, una cosa rigorosament prohibida a Estremera.

Notícies relacionades

Aquest dissabte, l’advocat de Junqueras i Romeva, Andreu  Van den Eynde, va interposar una denúncia al jutjat d’Arganda (Madrid) contra un pres com a presumpte autor del vídeo.   

Les primeres tesis de la investigació a Estremera lassenyalen que la càmera utilitzada –un rellotge espia, segons fonts policials– hauria entrat al centre penitenciari abans de l’11 de març, i en va poder sortir uns quants cops per la seva descàrrega. Pel seu estatus, Alejandro F. no estava sotmès als escorcolls del protocol ordinari de seguretat.

Imatge completa de l’avís intern de la presó d’Estremera, concretament del Mòdul de Respecte 7, que assigna un torn a les cuines a Oriol Junqueras i Joaquim Forn. A baix, el reclús Alejandro F. figura integrat a la Comissió d’Avaluació com a pres de confiança de la direcció. / EL PERIÓDICO