LA CORRUPCIÓ DEL PP

El fiscal demana processar Camps per l'arribada de la fórmula 1 a València

L'acusa d'haver arribat a un acord amb Ecclestone "al marge de qualsevol procediment administratiu"

També assegura que va estar al darrere de la creació de l'empresa fantasma que figura com a gestora de l'esdeveniment

20180608 396999 anticorrupcioncampse 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El fiscal de la peça que estudia l’arribada de la fórmula 1 a València ha demanat a la jutge que processi el popular Francisco Camps, expresident de la Generalitat Valenciana, a qui acusa d’haver arribat a un acord verbal amb Bernie Ecclestone, propietari dels drets del mundial, "al marge de qualsevol procediment administratiu i sense tenir competència com a òrgan de contractació". Ho hauria fet, pensant en el seu benefici electoral, afirma.

En el seu comunicat, la Fiscalia explica que "a instància" de Camps s’hauria creat Valmor, una empresa privada amb la qual Ecclestone va firmar els contractes però "de manera simulada". Es tractariad’una pantalla, perquè en realitat, sosté, va ser la Generalitat l’encarregada d’executar els treballs i pagar el cànon de l’esdeveniment. Se’l podria processar per malversació i prevaricació.

El fiscal, en canvi demana el sobreseïment provisional per a la resta d’imputats, entre els quals hi ha l’exconsellera Lola Johnson i Jorge Martínez, 'Aspar', dirigent i un dels propietaris de Valmor, junt amb Bancaja i l’empresari Fernando Roig.

L’expresident, en declaracions a Efe, ha ressaltat “el canvi de criteri de la fiscalia”, ja que, segons ell, al principi hi deia que va muntar “la fórmula 1 per enriquir Aspar” i ara afirma que ho va fer “per guanyar les eleccions del 2007”.

Camps ha destacat que li genera "una grandíssima indefensió", perquè ara se l’acusa de coses diferents i ha recordat que les enquestes prèvies a les eleccions de 2007 li donaven una victòria "aclaparadora" ja abans d'anunciar la possible arribada de la F-1. Ha recalcat també que no va fer "res" per interès electoral.

Notícies relacionades

Camps ha de declarar la setmana que ve per una de les tres causes que hi ha obertes per l’arribada i la gestió de la F-1 a València, tot i que el contingut d’aquesta peça és encara secret.

Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat, ha apuntat que la de la Fiscalia "era una conclusió més que esperable" i ha insistit que en cas d’arribar a judici es personarien "per garantir que els diners públics dels valencians i valencianes que es van robar il·legítimament, tornin per atendre serveis públics".