Els càrrecs intermedis del Govern espanyol també respectaran la paritat

Calvo recupera Soledad Murillo, impulsora de la llei contra la violència masclista, com a secretària d'Estat d'Igualtat

undefined6678905 madrid 18 07 2007 entrevista para la contra a soledad murill180608144152

undefined6678905 madrid 18 07 2007 entrevista para la contra a soledad murill180608144152 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

La presència més gran de dones respecte a homes en la composició del Gabinet de Pedro Sánchez, que ha sigut elogiada des de diversos àmbits, es traslladarà també alsquadres intermedis. Segons ha explicat aquest divendres la portaveu del Govern central, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres, el president ha donat al seu equip el "mandat explícit" que els càrrecs públics que depenguin d’ells "observin la integració real" entre homes i dones, de manera que la "societat s’hi vegi reflectida". 

Notícies relacionades

En la seva exposició inicial, Celaá ha destacat que el desig de Sánchez és que les polítiquesd’igualtat  siguin "transversals", de manera que cada ministre treballi en contra del masclisme i a favor de la paritat en cada àmbit de la seva competència. A la qual cosa s’ha d’afegir que el recuperat Ministeri d’Igualtat dependrà de la vicepresidenta, Carmen Calvo, que ja s’ha compromès a treballar contra la "gran" desigualtat, que segons la seva opinió és la que diferencia entre sexes. 

Calvo ha ofert la secretaria d’Estat en la matèria a Soledad Murillo, històrica sociòloga feminista i una de les impulsores, com a secretària general de Polítiques d’Igualtat en el primer Govern de José Luis Rodríguez Zapatero –abans que existís el primer Ministeri d’Igualtat– de les lleis contra la violència masclista i la igualtat.