ACLARIMENT

Màxim Huerta replica les crítiques: "Estic a favor de l'humor i de la llibertat d'expressió"

El nou ministre de Cultura destaca que la seva tasca comença ara i que abans escrivia sense saber la repercussió que tindria

z2xk3sd2cqq73fywf2www31100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou ministre de Cultura, Màxim Huerta, ha assegurat aquest dijous que està "a favor de l’humor  i de la llibertat d’expressió, fins i tot de la facècia" i que és "absolutament tolerant", per la qual cosa ha considerat que no hi ha problema amb què revisin els seus tuits. No obstant això, ha destacat que la seva tasca comença ara i abans escrivia sense saber la repercussió que tindrien els seus missatges.

En declaracions a RNE abans de la presa de possessió, el també ministre d’Esports, s’ha referit a un dels tuits escrit per ell, en el qual afirma que "odia" l’esport, i ha explicat que "està mal entès" perquè "falta una part de la frase" en què diu que no li agrada practicar esport, ja que és asmàtic. No obstant, ha assegurat que admira tots els esportistes perquè són "superherois guanyin o no guanyin medalles" i fan una cosa que ell no ha pogut fer.

Posteriorment, en un missatge publicat a Twitter, ha assegurat que malgrat que no practica i que no solia seguir l’esport, té intenció d’"mimar-lo i estimar-lo".

En l’entrevista radiofònica, Huerta ha manifestat que no es penedeix dels seus missatges a Twitter passats, perquè encara no els ha vist, però quan els vegi "segur" que es penedirà i "corregirà", tot i que ha insistit que la seva tasca com a ministre comença a partir d’avui "amb ganes i responsabilitat".

De fet, aquest mateix dijous, Junts per Catalunya ha considerat que no pot ser ministre pels missatges publicats, que ha qualificat de "denigrants, insultants, xenòfobs i sexistes".

Repercussió

Huerta ha aclarit que escriu a les xarxes socials des que eren "gairebé com un xat d’amics i sense saber la repercussió i sense saber que les coses es podien utilitzar".

Sobre les seves prioritats al capdavant del ministeri, ha citat qüestions com l’Estatut de l’artista, canviar la llei de mecenatge, i posar l’IVA del cinema "a nivells europeus".

Notícies relacionades

"La cultura és un tresor, no el podem menysprear", ha advertit, i ha afegit que cal parar atenció tant als creadors com als que volen a accedir a aquesta cultura, que és el que fa la gent "lliure i més feliç".

A més, ha confessat que no s’esperava la trucada de Pedro Sánchez per oferir un ministeri. "Si digués que l’esperava seria un arrogant, i no ho soc, continuo sent un noi de poble que ha treballat i ha arribat fins aquí", ha reconegut, i ara és moment d’acceptar el repte "de manera positiva i amb compromís".