RÈPLICA

JxCat demana que Màxim Huerta no sigui ministre pels seus tuits "xenòfobs i sexistes"

El nou portaveu del grup parlamentari considera que els missatges del nou titular de Cultura el "desacrediten totalment"

zentauroepp43636999 graf4757  madrid  06 06 2018   fotograf a de archivo  tomada180607091652

zentauroepp43636999 graf4757 madrid 06 06 2018 fotograf a de archivo tomada180607091652 / Paco Campos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Junts per Catalunya ha optat per tornar el cop que molts dirigents del PSOE van assestar a Quim Torra pels seus polèmics articles i tuits de la mateixa manera: el nou portaveu parlamentari del grup, Albert Batet, ha considerat aquest dijous que el periodista i escriptor Màxim Huerta no pot ser ministre de Cultura pelscomentaris abocats a les xarxes socials.

"Considerem que els comentaris denigrants, insultants, xenòfobs i sexistes que ha publicat a les xarxes socials el desacrediten totalment", ha subratllat Batet.

Ahir dimecres, el també alcalde de Valls ja va recordar al seu perfil de Twitter alguns dels missatges escrits per Huerta qualificant de "provinciana" la polèmica perl’Estatut  i altres de molt més contundents com: "Em cago en el puto independentista", que va publicar quan un espontani amb barretina va saltar a l’escenari d’Eurovisió durant l’actuació de Daniel Diges el 2010.

Notícies relacionades

En un comunicat, JxCat reclama al president del Govern, Pedro Sánchez, que "faci marxa enrere" i no permeti la presa de possessió de Huerta, que ha estat aquest mateix dijous, a partir de les 10 hores. "Una persona que publica opinions i missatges de contingut classista, amb connotacions sexistes, denigrants i que menysprea i insulta més de dos milions de catalans no és una persona adequada per ocupar el càrrec de ministre de Cultura", afegeix la nota.

Finalment, el grup independentista considera que incloure en el Govern una persona que ha manifestat "obertament el seu odi envers el procés sobiranista" demostra "poca voluntat de diàleg", en contra del que ha declarat Sánchez.