POLÍTICS INDEPENDENTISTES PRESOS

Publicat un vídeo de Junqueras, Forn i Romeva a la presó d'Estremera

El diari 'Ara' difon unes imatges gravades amb càmera oculta a l'interior de la presó madrilenya

En la seqüència es veu l'exvicepresident impartint classes, fregant el terra i jugant a tennis

junqueras

junqueras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diari ‘Ara’ ha publicat aquest dimecres a la seva pàgina web imatges dels exconsellers Oriol JunquerasRaül Romeva i Joaquim Forn a la presó d’Estremera (Madrid). El vídeo, d’1 minut i 47 segons, ofereix imatges del dia a dia dels tres presos a les seves cel·les o en altres dependències de la presó.

En una de les seqüències, Junqueras apareix oferint una xerrada sobre filosofia a la Grècia antiga a un grup de reclusos, entre els quals, Romeva, en una aula del centre penitenciari, i en una altra imatge Forn escriu amb paper i bolígraf unes notes. També hi ha imatges d’una de les cel·les, en què s’aprecia una llitera, un escriptori i un petit bany.

En un altre moment de la gravació, amb càmera oculta, Junqueras es dedica a fregar el terra d’una àrea del recinte i també hi ha una breu seqüència d’un partit de tennis en un pati de la presó.

Indignació independentista

Notícies relacionades

Una de les primeres reaccions ha sigut la de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, fugida de la justícia espanyola, que a Twitter ha considerat "indigna" la gravació i la filtració: "Ni ells ni les seves famílies s’ho mereixen. ¡És indigne! ¿Com pot ser que es pugui fer una gravació com aquesta en una presó? I això no exonera el mitjà. ¿No n’hi ha prou amb la presó injusta i cruel que pateixen que a sobre s’han de publicar aquestes imatges? ¡Patètic tot plegat!”.

La directora de l’‘Ara’, Esther Vera, ha assegurat en un article que les famílies dels tres polítics presos havien sigut informades prèviament de la publicació de les imatges. Fontsd’ERC  consultades per EL PERIÓDICO han manifestat el seu total desconeixement de la gravació.