ENTREVISTA

Borràs: "No vull eliminar el castellà, però és un fet que és una llengua d'imposició"

La nova consellera de Cultura, que va firmar el manifest Koiné, defensa que Catalunya va patir un "procés de colonització"

Nega les acusacions de "supremacista" i "racista"

zentauroepp43610138 els treballadors del departament de cultura han entregat un 180606084653

zentauroepp43610138 els treballadors del departament de cultura han entregat un 180606084653 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova consellera de Cultura, Laura Borràs, considera que el castellà és una "llengua d’imposició" i que Catalunya va patir un "procés de colonització" en què es va dur a terme un procés de "substitució lingüística", segons va manifestar dilluns en una entrevista a 8TV.

Amb aquestes paraules, Borràs reafirma el contingut del manifest Koiné en contra del bilingüisme, del qual és una de les signants. Aquest text acusava el franquisme d’haver utilitzat la immigració per "colonitzar" amb el castellà.

Malgrat les seves afirmacions, la titular de Cultura va rebutjar durant l’entrevista les acusacions de "racista" o "supremacista". "És ridícul pensar que estic en contra del bilingüisme, en tot cas soc partidària del multilingüisme. Evidentment no vull eliminar el castellà i qualsevol que em conegui ho sap", va assegurar.

La no restitució

Notícies relacionades

Borràs també es va defensar per les crítiques d’alguns independentistes, entre els quals, els diputats de la CUP, per haver nomenat nous consellers a causa de la negativa del Govern central de no publicar el nomenament del primer decret, que incloïa polítics empresonats i fugits.

Segons el seu parer, JxCat i ERC sempre han advocat per la "restitució" del Govern, però va assegurar que van ser els mateixos "consellers a la presó o l’estranger els que van dir que no volien ser un obstacle". "Acusar-nos de tous quan el que hem fet ha sigut atendre la seva petició i fan un pas al costat...", va afegir.