CENSURA DE RAJOY

Rivera va oferir al PSOE que Jáuregui, Redondo i Solana encapçalessin la moció

La direcció socialista diu que no hi va haver noms concrets, però insisteix a proposar Pedro Sánchez

L'exsecretari general del l'OTAN i l'encara eurodiputat basc descarten la idea de Cs

zentauroepp43421877 graf1382  madrid  20 05 2018   el l der de ciudadanos  alber180520154326

zentauroepp43421877 graf1382 madrid 20 05 2018 el l der de ciudadanos alber180520154326 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimecres que la seva formació ha ofert al PSOE que una persona afí al partit que estan defensant per convocar eleccions i li ha donat diverses alternatives: Ramón Jáuregui, Nicolás Redondo i Javier Solana. [Segueix les últimes notícies sobre la moció de censura a Rajoy en directe.]

En una entrevista a la COPE recollida per Europa Press, Rivera ha explicat que el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, va conversar aquest dimarts amb el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos; i va elevar aquesta oferta, que va ser rebutjada perquè els socialistes insisteixen que "només pot ser Pedro Sánchez" qui es presenti com a candidat a la moció de censura. 

"Hem posat sobre la taula fins i tot persones independents pròximes al PSOE. No tenim cap inconvenient perquè hi ha gent socialista que ha fet un paper d’estat en aquest país. El senyor Nicolás Redondo, Ramón Jáuregui, Javier Solana. Persones que poden tenir respectabilitat a tota la Cambra i dedicar-se bàsicament a treure al país d’aquesta crisi amb la convocatòria electoral", ha assenyalat.

Notícies relacionades

S’ha de subratllar que fonts socialistes consultades per aquest diari neguen que els taronges els hagin transmès aquests noms de manera concreta. En tot cas, el que va ser secretari general de l’OTAN, Javier Solana, no veu realista aquesta opció que ningú li ha explicat, segons va afirmar davant d’un grup de periodistes aquest dimecres a Madrid. Tampoc el veterà Ramón Jáuregui està per la feina de prestar-se a aquesta jugada que el seu partit rebutja.

Per la seva banda, Rivera manté que la negativa del PSOE a la seva idea és la que el porta a no avalar la moció del líder socialista contra el Govern espanyol "amb separatistes i populistes per fer Sánchez president per un dia" i diu que "l’assenyat" és que el president, Mariano Rajoy, "sorprengués tothom per una vegada", sortís en roda de premsa i comprometés un avenç electoral, i en aquest cas considera que els socialistes haurien de retirar la iniciativa.