Anar al contingut

CONSULTA DECISIVA

Acaba el termini per votar en el referèndum de Podem sobre el xalet d'Iglesias i Montero

Els resultats definitius no es coneixeran fins aquest dilluns

Acaba el termini per votar en el referèndum de Podem sobre el xalet d'Iglesias i Montero

Victor Lerena

S’ha acabat el temps per votar. Podem ha tancat a les 14.00 hores d’aquest diumenge, tal com s’havia establert, les urnes digitals on es podia votar en el plebiscit sobre si Pablo Iglesias i Irene Montero havien d’abandonar el lideratge del partit morat després de l’escàndol suscitat per la compra d’un xalet per 660.000 euros. La participació en la votació ha sigut massiva, segons informa 'El Mundo', que assenyala que és la consulta del partit en què ha votat més gent. Això significa que hi han participat més de 155.000 persones, la xifra que es va arribar a Vistalegre II.

Els resultats oficials no es faran públics fins aquest dilluns.  No obstant, no es descarta que aquest diumenge a la tarda ja es pugui conèixer si la votació és favorable o no a la continuïtat de la parella.

Un dels elements als quals el lideratge del partit dona especial importància és a la taxa de participació que, pel gran nombre d’inscrits per votar, tot indica que serà elevada. De fet, fonts del partit han avançat que s’espera que la taxa de participació superi la de Vistalegre II. A la consulta estan convocats 487.772 militants, 158.452 dels quals es consideren “actius”. Iglesias ha reiterat que consideraria un èxit que hi participessin 120.000 persones, ja que suposaria un 80% de la militància activa. 

Sempre vencedor

Aquesta és la tercera vegada en què Iglesias recorre a la celebració d’un plebiscit. Fins ara no n’ha perdut cap. Les bases han recolzat fins ara les seves decisions més controvertides.