COMPAREIXENÇA A LA MONCLOA

Rajoy confirma la seva intenció de seguir per l'"estabilitat" d'Espanya

Carrega amb duresa contra Sánchez per presentar una moció pensant en els seus "interessos personals"

Menysprea la sentència de la Gürtel, que dubta de la seva "credibilitat", i assenyala que ell té el suport de les urnes

undefined43484962 madrid 25 05 2018 politica rueda de prensa del presidente d180525150909

undefined43484962 madrid 25 05 2018  politica rueda de prensa del presidente d180525150909
zentauroepp43483251 combo  this combination of file pictures created on may 25  180525123014
i00isw8ascm9m7tidx8ct51100

/

3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha acusat el secretari general del PSOE,  Pedro Sánchez, de presentar la moció de censura per "interessos personals" sense tenir en compte que "va contra l’estabilitat necessària a Espanya, perjudica la recuperació econòmica i és dolenta per a Espanya".

Després de conèixer-se aquest matí la decisió de Sánchez, el cap de l’Executiu ha convocat la premsa a la Moncloa per recalcar que aquesta iniciativa parlamentària que busca tombar-lo es produeix dos dies després que el Govern "aconseguís el suport parlamentari" a uns Pressupostos Generals clau per al país. "No té cap altre objectiu que ser president a qualsevol preu i amb qui sigui", ha advertit el líder del PP abans d’ironitzar sobre les futures intencions de Sánchez: "Qualsevol dia el veurem pactant amb Puigdemont". 

Fonts de la Moncloa han comentat que Rajoy està "enfadat amb Sánchez", però que no sent la tensió de sentir-se examinat, ja que qui ha d’obtenir suports és el secretari general socialista. 

La falta de "credibilitat" que assenyala la sentència

En el torn de preguntes, s’ha plantejat al president si se sent "legitimat" per seguir a la Moncloa després que la sentència de la ‘Gürtel’, coneguda dijous, va assenyalar que la seva declaració a l’Audiència Nacional manca de "credibilitat". El cap de l’Executiu ha respost amb altres preguntes:"¿Qui reparteix certificats de credibilitat en aquest país? Jo crec que els certificats de credibilitat els reparteixen els ciutadans. ¿Qui té més credibilitat: el dirigent d’un partit polític que té 84 escons o el dirigent polític d’un partit que en té 134? Aquí tothom dona certificats de credibilitat, però els de la gent i les seves opinions no és dolent tampoc tenir-los en compte", ha declarat.

I ha afegit que ell en els últims anys ha demostrat la seva fiabilitat ja que va treure Espanya "de la fallida" i ha aconseguit treure aquesta mateixa setmana uns nous Pressupostos. "Això de la credibilitat és molt relatiu", ha afegit. I per aquesta "credibilitat" que ha demostrat el seu Govern, ha continuat, els ciutadans van tornar a donar-li el seu suport malgrat que les eleccions es van celebrar "en moments difícils" i van donar l’esquena a "d’altres".

¿Eleccions a la vista?

Rajoy ha descartat que tingui intenció d’avançar les eleccions generals de manera imminent i ha remarcat que segueix amb la seva tesi que és partidari que les legislatures durin quatre anys. Segons la seva opinió, tant la presentació de la moció de censura (per part del PSOE) com la petició d’eleccions (Ciutadans) són estratègies que responen als "interessos" d’aquests partits.

Petició de perdó

Notícies relacionades

La premsa li ha preguntat si creu que ha de demanar perdó després de conèixer la sentència de la ‘Gürtel’ i ha dit que ho ha fet fins a "la sacietat". "Però el tema no és aquest, l’objectiu és ser president del Govern a qualsevol preu, amb qui sigui i aprofitant que es produeix una sentència judicial en aquest moment en què paradoxalment cap membre del Govern no ha sigut condemnat ni tan sols jutjat", ha contestat.

Quant a la retirada del suport anunciada per Ciutadans, un partit que ha donat suport als seus Pressupostos i va recolzar la investidura del líder del PP, Rajoy creu que pot seguir endavant perquè ha sigut "minoria" des de l’inici de la legislatura i ha blasmat els taronges per l’exigència d’eleccions. "El millor per a Espanya és que la legislatura duri el temps establert a la Constitució, les altres coses poden ser bones per a un partit o un altre, però jo soc el president del Govern i defenso aquí els interessos de tots els espanyols", ha apuntat abans de donar per acabada la roda de premsa.