així ho afirma Jaume Alonso-Cuevillas

Puigdemont, amb "probabilitats molt elevades" de deixar Alemanya i tornar a Waterloo

El seu advocat celebra que la rebel·lió estigui "descartada": "És evident que", de malversació, no n'hi ha, com ha dit Montoro

puigdemont ap ok

puigdemont ap ok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de l’expresident, Carles Puigdemont, ha afirmat que hi ha "probabilitats molt elevades" de què el seu defensat abandoni Alemanya cap a Waterloo ben aviat i s’ha mostrat "molt optimista" perquè la rebel·lió "ha quedat descartada" pels jutges alemanys i la malversació "és evident que no n’hi ha" com, segons ha recordat, el mateix ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat.

En una entrevista concedida a Radio Euskadi, Alonso-Cuevillas ha destacat que "el problema que té" el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "és que no hi ha delictes de rebel·lió ni de malversació". Després de reconèixer que l’acusació de malversació encara està pendent de resoldre’s a Alemanya, ha explicat que "és evident que no n’hi ha" perquè es tracta d’un delicte "que deixa un rastre documental tremend i inesborrable".

El lletrat ha assenyalat que, "tant la jutgessa Lamela, en un primer moment, com el jutge Llarena, en segon lloc, proven d’enganyar" la Justícia d’altres països europeus on es troben els fugits "marcant la casella de corrupció, que hagués donat lloc a una entrega immediata".

"Sense certesa"

Notícies relacionades

Alonso-Cuevillas ha assegurat que a Alemanya la rebel·lió ja ha quedat "descartada i ara donen llum verda a tramitar la malversació". "Jo confio que no es produirà l’entrega per part d’Alemanya perquè descarta la rebel·lió i els jutges alemanys consideren que la malversació sembla molt dubtosa, en el sentit que el mateix ministre d’Hisenda està manifestant públicament que no s’ha produït", ha dit.

Per això, confia que, ben aviat, Carles Puigdemont pugui abandonar Alemanya, encara que ha volgut ser "prudent" sobre això, perquè, "a l’escenari judicial, mai no es poden donar per certes les probabilitats". "Hi ha probabilitats molt elevades, però no la certesa. Però esperem que el resultat sigui favorable i en aquell moment el president pugui tornar a Waterloo", ha dit.