Ballesteros critica que Sánchez digui "racista" a Torra

L'alcalde socialista de Tarragona creu que expressions com la del líder del PSOE no són la millor manera de "seduir" Catalunya

EL PSC avala l'enduriment del discurs del secretari general i assegura estar en total "sintonia" amb ell

balles

balles

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

L’alcalde de Tarragona, el socialista Josep Félix Ballesteros, ha criticat que Pedro Sánchez digués "racista" a Quim Torra.

"No m’ha agradat l’expressió de racista que ha dit el secretari general del PSOE", ha assegurat en el programa 'Més 3/24’ Ballesteros, que considera que aquestes expressions "no són bona forma" d’intentar "seduir" Catalunya. "Espanya ha de seduir Catalunya"

Ballesteros ha tret improtància als tuits i articles del nou president i ha posat de relleu l’apel·lació al diàleg que ha fet Torra. "Més enllà que hagués escrit en el passat algun article, tots podem escriure coses... M’ha agradat que faci una apel·lació al diàleg, és veritat que ara és necessari que hi hagi resposta en forma de diàleg de l’altre costat".

Notícies relacionades

Les seves crítiques no han tingut ressò en la direcció del PSC, que de moment avala l’enduriment del discurs de Sánchez. Salvador Illa, secretari d’organització del partit, ha volgut deixar clar que hi són en "sintonia" amb el PSOE i ha destacat que hi ha "més de 400 textos" de Torra que justifiquen l’acusació de Sánchez. "Els textos de Torra són racistes i supremacistes, i volem que la seva actuació com a president ho desmenteixi, però les seves dues primeres actuacions no van en la direcció d’un Govern efectiu i de diàleg". 

Illa també ha defensat la idea de sancionar els polítics que plantegin fórmules de discriminació que Sánchez ha posat sobre la taula arran de la polèmica sobre els comentaris de Torra. "És molt greu que qualsevol persona emeti comentaris xenòfobs, i encara més en el cas de responsables públics". El PSC també dona suport a les dues d’altres propostes plantejades per Sánchez: adaptar el delicte de rebel·lió del Codi Penal a la qüestió catalana i que els alts càrrecs acatin la Constitució en prendre possessió del càrrec.