NOU GOVERN

Junqueras i els exconsellers d'ERC, excepte Comín, renuncien a ser "restituïts"

Consideren que els nous responsables han de tenir les "mans lliures" per a la "nova etapa"

undefined40785145 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171202204259

undefined40785145 catalan deposed regional vice president oriol junqueras arri171202204259 / GABRIEL BOUYS

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena

L’exvicepresident i responsable del Departament d’Economia Oriol Junqueras, així com els exconsellers Raül Romeva, Carles Mundó, Meritxell Serret i Dolors Bassa, tots ells nomenats al seu dia a propostad’ERC, han decidit no acceptarl’oferiment a ser restituïts realitzat pel president electe, Quim Torra.

Segons fonts del partit republicà, els cinc consellers cessats en aplicació de l’article 155 de la Constitució han sigut consultats i han traslladat a Torra la seva decisió d’"ajudar i aportar al nou conseller o consellera des de fora".

Consideren, afegeixen les mateixes fonts, que els seus successors al capdavant dels departaments de la Generalitat que dirigien han de tenir les "mans lliures" per afrontar la "nova etapa" que es va iniciar ahir amb la investidura de Torra. "Estaran amb ells i oferint-los tot el recolzament i coneixement necessari", insisteixen.

Comín, no se sap

Notícies relacionades

Finalment, Esquerra es mostra convençuda que la resta de consellers cessats "sabran escollir la millor opció per contribuir al projecte republicà tenint en compte les seves circumstàncies personals".

L’exresponsable de Salut Toni Comín encara no ha manifestat la seva decisió. Comín, que va fugir a Brussel·les amb Serret, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig, està pendent de la decisió de la justícia belga sobre l’ordre de lliurament a Espanya emesa pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.