Rivera insisteix a allargar el 155 per frenar Torra

El líder de Cs demana a Rajoy que "rectifiqui" i s'assegui amb el seu partit a analitzar com es pot estendre la intervenció sobre la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha insistit aquest dilluns, davant de la previsible investidura de Joaquim Torra, que el president del Govern, Mariano Rajoy, ha "de rectificar" i asseure’s amb Ciutadans per analitzar com estendre l’aplicació del’article 155 de la Constitució a Catalunya, tenint en compte que l’objectiu del futur president és "crear una república catalana per segona vegada consecutiva".

► Investidura de Quim Torra | Directe

Investidura de Quim Torra | Directe

"Demano al president Rajoy que rectifiqui, que reconegui que això no pot seguir així i que ens asseguem a veure com estenem l’aplicació del 155", ha assenyalat Rivera en declaracions als mitjans abans d’assistir a un esmorzar informatiu.

Segons la seva opinió, "cal asseure’s en una taula" i "Rajoy ha de rectificar" perquè "no pot ser que el PNB estigui marcant l’agenda política nacional". "Espanya és molt més important que el futur polític de ningú i l’agenda política no la poden marcar els nacionalistes", ha sentenciat.

D’altra banda, el secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha reiterat la idea que el Govern s’ha de mantenir "ferm" perquè segons la seva opinió el 155 "va parar el cop" però el procés encara no s’ha "desactivat". Segons la seva interpretació, hi ha decisions en el Senat perquè l’aplicació de la intervenció es prolongui o fins i tot "es renovi" en el cas que el nou Govern no respecti la legalitat, però ha admès que en tot cas hi "hauria d’haver una voluntat política de fer-ho".

En aquest sentit, el Govern ja ha deixat clar que el 155 decaurà, segons va recordar en el Senat, també amb els vots de Cs, quan hi hagi un nou Govern. Tot i així, l’Executiu ha deixat la porta oberta a reeditar l’aplicació de l’article de la Constitució si els independentistes tornen a la desobediència.

Les enquestes

Notícies relacionades

Rivera s’ha referit també a les últimes enquestes , que coincideixen a reflectir un avenç de Ciutadans en detriment del PP i el PSOE, i ha destacat que es tracta d’"una tendència clara que hi ha un nou projecte per a Espanya, que és Ciutadans".

Rivera ha manifestat que "el bipartidisme s’està esgotant" i que "els espanyols volen girar full", tot i que ha cridat a la "prudència" perquè es tracta d’"una foto i una bona tendència", però cal continuar treballant i "pensant més en els espanyols que en el mateix partit".