GAG SATÍRIC

L¿àcida crítica del 'Polònia' a l¿independentisme: "Aquí es fa el que diu Puigdemont"

El programa d¿humor de TV-3 s¿inspira en 'Beetlejuice' per reflectir l¿actitud d¿acatament d¿ERC i JxCat al que decideix l¿expresident

zentauroepp43274552 carles puigdemont y quim torra en polonia180511084419

zentauroepp43274552 carles puigdemont y quim torra en polonia180511084419

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb la seva habitual agudesa, el programa d’humor satíric de TV-3 'Polònia'va realitzar una àcida crítica a l’actitud d’acatament a les decisions de Carles Puigdemont tant per part de Junts per Catalunya (PDECat inclòs) comd’ERC, just una hora després de conèixer la designació de Quim Torra com a nou candidat a la investidura que va anunciar l’expresident.

Emulant l’escena del sopar de 'Beetlejuice', en què la família de la protagonista és posseïda per uns fantasmes al ritme de 'Day-O (The banana boat song)' de Harry Belafonte, l’equip de 'Polònia' asseu en una taula diversos dirigents independentistes, entre ells el president del Parlament, Roger Torrent; la portaveu de JxCat, Elsa Artadi; el republicà Joan Tardà, i la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal.

El gag comença amb crítiques de Torrent, Tardà i Pascal a la gestió de les tres investidures fallides, la tardança a formar un Govern i el dictat de Puigdemont des de Berlín. "Estem farts d’escenaris, el que volem és muntar és un Govern, no el Primavera Sound", clama el portaveu d’ERC al Congrés. "A veure si aquest pot ser investit", afegeix, més mesurat, Torrent. "Que Puigdemont no pensi que ho continuarà decidint tot des de Berlín, el PDECat té molt a dir, molt, molt...", aprofita per puntualitzar Pascal.

Investir un borbó

Tanmateix, en aquell moment, els integrants de la taula comencen a ser posseïts perl’esperit de Puigdemont, que els recorda que "aquí es fa el que diu Puigdemont" seguint el compàs del popular tema de Belafonte.

"No és moment de fer objeccions (...). Aquí es fa el que a mi em dona la gana, com si us dic que cal investir a un borbó," prossegueix el fantasma de l’expresident.

Notícies relacionades

'Polònia' també aprofita per criticar els girs de guió de l’independentisme ("jugada mestra i canviem d’opció") i recorda al "nou" que en realitat qui manarà serà Puigdemont: "Que el nou recordi que soc jo qui mana i que no tingui aspiracions, perquè no és més que l’eco d’en Carles i repetirà tot el que jo li digui."

Amb aquestes línies, l’escena de 'Beetlejuice' en què s’ha inspirat 'Polònia'.