DENÚNCIA POLITICA

Vox denuncia Torrent i tres membres de la Mesa del Parlament

El partit ultradretà els acusa dels delictes de prevaricació i desobediència al tramitar la llei d'investidura a distància de Puigdemont

La fiscalia haurà de pronunciar-se sobre l'admissió o no de la demanda i, posteriorment, serà el TSJC qui decidirà sobre això

jcarbo42895050 torrent180412193148

jcarbo42895050 torrent180412193148 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

VOX ha presentat aquest matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra el president del Parlament, Roger Torrent, i tres membres de la Mesa, per permetre que la cambra catalana aprovés la llei de presidència i ha demanat que siguin detinguts i empresonats. L’Alt Tribunal català ha registrat la querella, que serà remesa a la fiscalia perquè es pronunciï sobre la seva admissió a tràmit. Després, els magistrats decidiran.

Segons ha informat la formació, que exerceix d’acusació popular en la causa per rebel·lió que instrueix el Tribunal Suprem contra els líders del procés, la querella acusa dels delictes de prevaricació i desobediència Torrent, així com als membres de la Mesa Josep Costa i Eusebi Campdepadrós, de JxCat, i Alba Vergés, d’ERC.

Vox considera que la Mesa del Parlament va desatendre les advertències del Tribunal Constitucional quan va admetre a tràmit la llei de presidència de la Generalitat, que la cambra catalana va aprovar la setmana passada amb els 70 vots de JxCat, ERC i la CUP, per permetre que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pugui ser investit a distància.

Torrent respon

Torrent ha qualificat Vox d’"ultradreta” i ha expressat el seu compromís amb "el lliure debat parlamentari, la dignitat de la cambra i la llibertat d’expressió".

Notícies relacionades

A Twitter, Torrent ha criticat que la "ultradreta" es querelli contra ell i els tres membres de la Mesa, i ha afegit: "Avui encara és més fort el nostre compromís amb el lliure debat parlamentari, la dignitat de la cambra i la llibertat d’expressió".  

Carles Puigdemont també ha criticat la decisió: