REUNIONS A GINEBRA

Torrent demana la "complicitat" de l'ONU per trobar una solució política per a Catalunya

El president del Parlament es reuneix amb una representant de l'organització

jcarbo42981308 roger torrent180418131833

jcarbo42981308 roger torrent180418131833 / Rafa Garrido

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest dimecres la "complicitat" de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals per trobar una sortida política al conflicte de Catalunya.

"La voluntat de generar un marc que permeti la resolució política al conflicte polític", ha resumit Torrent en declaracions als periodistes des de la ciutat suïssa de Ginebra, on ha viatjat per explicar la situació de Catalunya a representants de l'organització i a càrrecs electes del país helvètic.

Notícies relacionades

Torrent ha insistit que a Catalunya s'està produint una "vulneració de drets i llibertats" per part de l'Estat que, segons el seu parer, s'ha expressat quan s'han posat traves a les investidures recents d'uns quants candidats a la presidència de la Generalitat, entre altres qüestions.

Segons fonts de l'equip de Torrent citades per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el president del Parlament ha sortit amb una sensació molt positiva de la seva trobada amb Mona Rishmawi, la directora delegada de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans. Tots dos han acordat mantenir els canals de comunicació oberts per actualitzar tot el que passa a Catalunya i així poder tenir informació puntual de com evoluciona el cas.