COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ EN EL CONGRÉS

L'exmarit d'Ana Mato es nega a respondre sobre Gürtel

Jesús Sepúlveda, exalcalde de Pozuelo, s'enfronta a una pena de 15 anys de presó

L'exministra posposa la seva compareixença prevista per avui per una intervenció quirúrgica

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Silenci absolut. La comissió d’investigació que analitza el finançament irregular del PP no ha aconseguit engegar ni un monosíl·lab a Jesús Sepúlveda, excalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid) a qui interroga pel seu paper en el 'cas Gürtel'. El compareixent és exmarit de la ministra Ana Mato, dimitida el 2014 per l’escàndol d’aquesta trama corrupta, i està pendent d’una sentència que pot ser fins i tot de 15 anys de presó. 

Davant del Congrés, Sepúlveda s’ha negat a declarar justament perquè la seva causa està subjecta a una investigació judicial. La seva exesposa, que havia de comparèixer també aquest dimarts, ha posposat la seva cita ja que tenia programada una petita intervenció quirúrgica. Encara no hi ha data perquè Mato acudeixi a la cambra baixa però sí per a una nova ronda de compareixences, que engegarà el proper 29 de maig amb les explicacions de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

Sepúlveda, que ha escoltat impertèrrit les preguntes i relats que han plantejat els parlamentaris en la comissió d’investigació, sí que va parlar en canvi davant del tribunal que el jutja l’any passat. Va admetre llavors haver rebut regals del capitost de la trama, Francisco Correa, però va defensar que van ser com a gest d’amistat i no com a contraprestació per haver intercedit perquè aquest aconseguís contractes públics. 

Els parlamentaris han fet aquest dimarts un passeig pel passat de Sepúlveda. Han recordat les luxoses festes d’aniversari dels seus fills, el dispendi en confeti, el Jaguar, els viatges a Lapònia, els caríssims regals per a una dona.  Entorn de 546.000 euros en regals.

"Falta de respecte"

Notícies relacionades

Per a l’oposició, són els detalls d’una presumpta gran xarxa clientelar amb la qual el PP finançava les seves campanyes electorals, es perpetuava en el poder madrileny, i enriquia il·lícitament els seus càrrecs.  Sepúlveda va deixar el seu càrrec com a alcalde el 2009 i va reingressar llavors com a treballador del PP, que el va mantenir en nòmina fins al 2013. Per què va dimitir?

Ni tan sols a aquesta pregunta ha donat resposta Sepúlveda. El silenci ha ofès els diputats. El portaveu de Ciutadans a la comissió, Toni Cantó, ha al·ludit a la "falta de respecte" al Congrés que implica el fet de no respondre a cap qüestió i tancar-se en el mutisme.