JUDICI A L'AUDIÈNCIA NACIONAL

'El Bigotes' admet la seva firma en un obsequi per a Ana Mato

Demana al tribunal que l'avisi si la seva "vehemència el condueix al desastre"

Assegura que totes les seves despeses necessitaven autorització d'un superior

zentauroepp35938330 san fernando de henares 17 10 2016  econom a   caso g rtell 161017101621

zentauroepp35938330 san fernando de henares 17 10 2016 econom a caso g rtell 161017101621 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El cap de la 'trama Gürtel' a València, Álvaro Pérez, ‘el Bigotes’, ha admès aquest divendres davant el tribunal que jutja el cas que és la seva firma la que apareix en una factura de 180 euros per “un obsequi” a l'exministra de Sanitat Ana Mato, però ha assegurat que per fer qualsevol despesa, fins i tot les derivades de la seva activitat laboral, necessitava autorització dels seus superiors, perquè “no es fiaven” d'ell. També ha negat haver fet el regal.

Després d'escoltar les preguntes que la fiscal anticorrupció Concepción Sabadell li tenia preparades, a les quals s'ha negat a respondre, l'acusat, per a qui es demanen cinc anys i dos mesos de presó per suborn, ha començat a respondre al seu advocat, José Javier Vasallo.

Notícies relacionades

De seguida ha demostrat que no és un acusat com els altres 36 que comparteixen banc amb ell. “Li demano, senyor president, que si la meva vehemència em porta al desastre, m'avisi. Si veu que se m'escapa algun renec, em lliga curt, president”, li ha dit al magistrat Ángel Hurtado, que li ha indicat que no l'hi permetria. 

Encara ha continuat: “És que jo sóc molt defensor del renec, com Camilo José Cela”. La vista s'ha hagut d'interrompre poc després, perquè l'acusat ha demanat anar al lavabo. S'ha justificat dient que té “càncer de pròstata, encara que els mitjans no em creguin”, per afegir que no podia portar el temor a la sala.