DAVANT DEL TS

Nuet : 'Potser cam vam cometre errors però cap mereix una persecució criminal'

Confessa que no tornaria a prendre les mateixes decisions però assumeix l'equivocació amb 'responsabilitat política'

Sentencia que castigar algú per 'fer un debat polític' no forma part d'una democràcia i si passés caldria 'repensar aquesta democràcia'

zentauroepp43214183 madrid   07 05 18  tribunal supremo  llegada de joan josep n180507092203

zentauroepp43214183 madrid 07 05 18 tribunal supremo llegada de joan josep n180507092203

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de Catalunya En Comú- Podem Joan Josep Nuet, un dels cinc exmembres de la Mesa del Parlament processats per desobediència, ha reconegut aquest dilluns que potser es van "cometre errors però que cap mereix una persecució criminal". "No ens sentim delinqüents, ens sentim representants del Parlament, al qual portem un debat polític en un moment complex," ha declarat Nuet als mitjans abans de la seva compareixença al Suprem.

Notícies relacionades

Sobre aquest reconeixement d’"errors" per part de la Mesa del Parlament, Nuet, que ha arribat a l’Alt Tribunal acompanyat del líder de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha assegurat que avui possiblement "no es prendrien les mateixes decisions que es van prendre, però això en política sempre passa . A misses dites pots reflexionar sobre coses que vas fer i potser les hauries fet de manera diferent". Tot i això, ha remarcat que en política "aquests errors s’assumeixen amb responsabilitats polítiques, la gent deixa les llistes electorals, deixa els parlaments i pren altres camins però mai no acaba a la presó per fer un debat polític". Nuet ha continuat explicant que "això en política no passa i en democràcia no passa, i si passés aquí significa que calrepensar aquesta democràcia", ha afegit.

El dirigent de la formació morada també ha informat que aquest dilluns “intentaràconvèncer” el jutge Pablo Llarena que, com a representants polítics van fer cas "d’un mandat democràtic", que defensaran "fins al final amb totes les seves conseqüències". El diputat ha assegurat que contestarà a totes les preguntes que se li facin perquè li interessa aclarir el procediment de la Mes”.