TERRORISME

Text íntegre del comunicat final d'ETA

ETA anuncia la seva dissolució en aquest comunicat. / ZML

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La banda terrorista ha fet públic aquest dijous 3 de maig del 2018 el seu comunicat final. Aquest és el text íntegre:

"ETA, organització socialista revolucionària basca d'alliberament nacional, vol informar el Poble Basc del final de la seva trajectòria, després que la seva militància hagi ratificat la proposta de donar per conclosos el cicle històric i la funció de l'organització. Com a conseqüència d'aquesta decisió:

–ETA ha desmantellat totalment el conjunt de les seves estructures–

ETA dona per conclosa tota la seva activitat política. No serà més un agent que manifesti posicions polítiques, promogui iniciatives o interpel·li altres actors.

–Els i les exmilitants d'ETA continuaran amb la lluita per una Euskal Herria reunificada, independent, socialista, euskaldun i no patriarcal en altres àmbits, cadascú on ho consideri més oportú, amb la responsabilitat i honestedat de sempre.

ETA va néixer quan Euskal Herria agonitzava, ofegada per les grapes del franquisme i assimilada per l'Estat jacobí, i ara, 60 anys després, existeix un poble viu que vol ser amo del seu futur, gràcies a la feina feta en diferents àmbits i la lluita de diverses generacions.

ETA desitja tancar un cicle en el conflicte que enfronta Euskal Herria amb els estats, el caracteritzat per la utilització de la violència política. Malgrat això, els estats s'obstinen a perpetuar el cicle esmentat, conscients de la seva debilitat en la confrontació estrictament política i temorosos de la situació que provocaria una resolució integral del conflicte. Per contra, ETA no té cap por d'aquest escenari democràtic, i per això ha pres aquesta decisió històrica, perquè el procés en favor de la llibertat i la pau continuï per un altre camí. És la seqüència lògica després de la decisió adoptada el 2011 d'abandonar definitivament la lluita armada. 

D'ara endavant, el principal repte serà construir un procés com a poble que tingui com a eixos l'acumulació de forces, l'activació popular i els acords entre diferents, tant per abordar les conseqüències del conflicte com per abordar la seva arrel política i històrica. Materialitzar el dret a decidir per aconseguir el reconeixement nacional serà clau. L'independentisme d'esquerres treballarà perquè això condueixi a la constitució de l'Estat basc.

Aquesta última decisió l'adoptem per afavorir una nova fase històrica. ETA va sorgir d'aquest poble i ara s'hi dissol. 

¡GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA! ¡GORA EUSKAL HERRIA SOZIALISTA!

¡JO TA KE INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMOA LORTU ARTE!

Notícies relacionades

Euskal Herria, 3 de maig del 2018 

Euskadi ta Askatasuna"

Temes:

ETA La fi d'ETA