SIS MESOS A LA PRESÓ

La parella de Junqueras creu que la formació de Govern ajudaria els presos

Exigeix el trasllat del seu marit a una presó catalana però no confia que la justícia espanyola el porti a tràmit

zentauroepp40747449 barcelona 30 10 2017 pol tica  el conseller d economia oriol171218084219

zentauroepp40747449 barcelona 30 10 2017 pol tica el conseller d economia oriol171218084219 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Neus Bramona, parella d'Oriol Junqueras, en presó preventiva des de fa sis mesos, ha reclamat aquest dimecres la formació d'un nou Govern perquè, segons el seu parer, ajudaria la situació dels presos sobiranistes. "Fa temps que hauríem de tenir Govern. L'hauríem d'haver format tan ràpid com fos possible", ha afirmat Bramona en declaracions a RAC-1, on ha definit els empresonats com a "ostatges del Govern espanyol i de la justícia espanyola".

Segons Bramona, "no hi ha delicte de rebel·lió ni de sedició", encara que "l'Estat espanyol s'està inventant uns delictes que no existeixen". A més, ha demanat que traslladin Junqueras a Catalunya perquè, segons la seva opinió, "s'estan vulnerant els drets dels nens", però no confia que això succeeixi, i ha sentenciat que "té esperances però, expectatives, poques".

Ha explicat també com es troba el líder d'Esquerra a la presó: "Veig l'Oriol fort, enèrgic, amb ganes de fer i d'estar treballant. Treballa, pensa i organitza. És força pura. Però després hi ha la part dels nens i és la més sensible, la que el toca més," ha assenyalat.

Notícies relacionades

L'esposa de Junqueras ha recordat com va ser el comiat de l'Oriol amb el seu fill Lluc abans d'ingressar a la presó: "Era l'aniversari del Lluc, era un dia especial, esperàvem poder celebrar-ho. De fet, l'Oriol, d'alguna manera, el dia anterior es va acomiadar dels seus fills. Els va explicar que se n'anava a Madrid i que no sabia si tornaria. Recordo l'Oriol molt emocionat", ha confessat. 

Bramona ha finalitzat destacant que van tenir l'opció d'anar-se'n a Brussel·les, "però ell va decidir quedar-se aquí, al nostre costat i al costat de la gent. Això ho tenia bastant clar".