L'ENDIMONIADA INVESTIDURA

L'ANC creu que el que és "més coherent" és anar a eleccions si no s'investeix Puigdemont

Paluzie defensa que han de "respectar-se els resultats del 21-D" i, si no, votar tantes vegades com sigui possible

zentauroepp12180820 barcelona 22 1 2010  elisenda paluzie degana de la facultat 180324114956

zentauroepp12180820 barcelona 22 1 2010 elisenda paluzie degana de la facultat 180324114956

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La presidenta del'Assemblea Nacional Catalana  (ANC), Elisenda Paluzie, ha defensat aquest dilluns que el "més coherent" és repetir eleccions a Catalunya si la majoria independentista no pot investir l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

En una entrevista de 8 TV, ha afirmat que és "molt més greu que no es respectin els resultats de les eleccions" i que Puigdemont hauria de poder ser investit perquè va poder presentar-se a les eleccions del 21 de desembre.

"Ho trobo tan greu que políticament és més potent dir: fins que no respectin els resultats de les eleccions, anirem a votar tantes vegades com sigui possible", ha sentenciat.

Tot i així, ha explicat que l'ANC espera que els partits independentistes arribin a un acord sobre la investidura i que llavors ho valoraran, però ha assegurat que continuaran defensant la investidura de Puigdemont "mentre hi hagi possibilitats".

Notícies relacionades

Paluzie ha recordat que els partits independentistes es van presentar a les eleccions amb la intenció de restaurar el Govern de la Generalitat cessat i considera que han de complir aquest mandat electoral i respectar la "sobirania del Parlament".

La internacionalització del conflicte

A més, ha destacat que "la figura que genera portades de premsa" a l'estranger "i està visualitzant més que mai la vulneració de drets fonamentals" de l'Estat és Puigdemont. I ha expressat la seva preocupació que si no és elegit president perdi aquesta influència en l'opinió pública internacional.