ACTE REIVINDICATIU

Els CDR convoquen una protesta davant les fiscalies de Catalunya

El ministeri públic confia que els Mossos impediran que s'alteri el funcionament de les seves seus

zentauroepp43044727 pla general de la concentraci davant la fiscalia de tarrago180423104041 / Roger Segura

zentauroepp43044727 pla general de la concentraci  davant la fiscalia de tarrago180423104041
zentauroepp43044725 pla mig d olga ricom   investigada per penjar un cartell con180423104051
zentauroepp41940089 pla obert de jordi pesarrodona davant de governaci  el passa180207132516

/

1
Es llegeix en minuts

Els CDR han convocat actes de protesta aquest dilluns davant les seus de les fiscalies de Catalunya, segons han difós els mateixos comitè a través de les seves xarxes socials. El motiu de la protesta és solidaritzar-se amb Jordi Pesarrodona, el regidor de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada que va posar amb un nas de pallasso al costat d'un agent de la Guàrdia Civil a la seu de la Conselleria de Governació el 20 de setembre, i que està citat a declarar aquest dilluns per un jutge de Manresa per declarar com a investigat per desobediència, incitació a l'odi i resistència greu a l'autoritat.

L'acció té per lemaEns sobren nassos en al·lusió al nas amb què va posar Pesarrodona aquell dia. Els CDR també han demanat que la gent es faci fotos amb un nas vermell davant les fiscalies, casernes de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, o de qualsevol edifici estatal i que les difonguin a les xarxes.

Comunicat de la fiscalia

Davant la convocatòria, la Fiscalia General de l'Estat ha emès un comunicat en què confia que els Mossos d'Esquadra impediran qualsevol alteració de l'ordre públic i garantiran el normal funcionament de les institucions. El ministeri públic ha mostrat el seu "suport absolut als fiscals que desenvolupen la seva tasca a Catalunya" i ha afegit que "la seva fermesa és un exemple per a tots els que treballen a la resta d'Espanya".

Notícies relacionades

A més, ha expressat el seu "més enèrgic rebuig als intolerables actes que pretenen condicionar l'exercici professional dels membres del ministeri fiscal" i sosté que "cap intent de pressió impedirà que els fiscals segueixin exercint la seva funció en defensa de l'ordenament jurídic".

Per últim, reafirma "el compromís del Ministeri Fiscal en la defensa de l'ordre constitucional, que és la garantia dels drets i les llibertats de tots els ciutadans".