EFECTES DEL PROCÉS

Rivera es dona de baixa de la UGT pel seu suport als presos independentistes

El líder de Ciutadans denuncia la "politització" del sindicat després de la manifestació a Barcelona

Rivera es dona de baixa a la UGT per recolzar els presos independentistes / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha sol·licitat la baixa com a afiliat a la UGT, sindicat al qual es va afiliar quan va començar a treballar com a assessor jurídic de La Caixa el 2002. En una carta, firmada pel mateix líder del partit taronja i enviada al sindicat el 12 d'abril, Rivera explica que vol deixar de pertànyer a la UGT perquè "aquest sindicat ha decidit recolzar els imputats en l'intent de cop separatista de la tardor a Catalunya".

La carta, revelada per la cadena SER, està datada tres dies abans que tingués lloc la manifestació a Barcelona en favor dels presos independentistes, protesta celebrada diumenge passat, 15 d'abril, i a la qual van anar representants tant de la UGT com també del sindicat CCOO a Catalunya.

"Vaig entendre que era un sindicat que podia representar-me i defensar els meus drets com a treballador", exposa Rivera a l'inici del text. El líder de Ciutadans va deixar de treballar a La Caixa el 2006, any en què va ser elegit president del partit. "No em vaig donar de baixa [a la UGT] perquè crec que els sindicats han de tenir un paper de representativitat rellevant a la nostra societat", prossegueix la carta. El 2015, Rivera va reconèixer públicament que seguia pagant la quota sindical al ser treballador en excedència.

Sindicat "polititzat"

Notícies relacionades

"Lamentablement, els últims anys aquesta organització s'ha anat polititzant i desviant-se de les funcions que li atribueix la nostra Constitució", sosté Rivera, per a qui el sindicat ha afermat la seva posició "fins al punt que ha decidit recolzar els imputats per delictes tan greus com rebel·lió, sedició i malversació de fons públics en l'intent de cop separatista de la tardor a Catalunya".

La missiva acaba amb el desacord que mostra Rivera "al qüestionament" que, segons la seva opinió, fa la UGT "del nostre sistema judicial i el suport a aquells que pretenen destruir els nostres valors constitucionals".