Errejón s'alia amb Bescansa a la Comunitat de Madrid per desbancar Iglesias

El document de la diputada de Podem vol integrar representants d'altres sectors com Ramón Espinar

jcarbo34121347 errejon bescansa180418164201

jcarbo34121347 errejon bescansa180418164201 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Agències

El dirigent de Podem Íñigo Errejón ha proposat a la diputada Carolina Bescansa anar de número dos a la seva candidatura per a la presidència de la Comunitat de Madrid en una llista en què també vol integrar representants d'altres sectors del partit com Ramón Espinar i Lorena Ruiz-Huerta.

Així ho han confirmat a Efe fonts coneixedores de la negociació després que es difongués un document amb data d'avui però sense firma en què es recull una proposta de candidatura d'unitat per a les primàries de Podem de la Comunitat de Madrid, però també per a les eleccions generals i les primàries a la direcció del partit.

Segons les fonts consultades per Efe, aquesta proposta no és l'oferta que Errejón ha fet a Bescansa, a qui volia integrar en la seva candidatura com a número dos, juntament amb Espinar i Ruiz-Huerta.

Notícies relacionades

No obstant, al document que la mateixa Bescansa ha penjat durant uns minuts al seu canal de Telegram s'especifica un detallat repartiment de tasques entre els equips de tots dos a la candidatura madrilenya, i també per a les generals del 2020, en què -segons el text- Bescansa ocuparia el número u de la llista, i optaria a la secretaria general del partit, en mans actualment de Pablo Iglesias.

Així mateix, respecte a la candidatura madrilenya, el document assenyala que "no és possible la integració en aquesta llista del portaveu del corrent oficialista a la Comunitat de Madrid, Ramón Espinar, ja que és la representació més visible a Madrid de la deriva política que aquesta candidatura aspira a contrarestar".