SETGE JUDICIAL AL PROCÉS

Alemanya aclareix que encara no ha descartat entregar Puigdemont per rebel·lió

El tribunal de Schleswig-Holstein espera un escrit de la fiscalia per confirmar els càrrecs contra l'expresident

zentauroepp42981126 catalonia s ousted leader carles puigdemont attends a meetin180418174905

zentauroepp42981126 catalonia s ousted leader carles puigdemont attends a meetin180418174905 / GREGOR FISCHER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein espera el "pròxim pas" de la fiscalia general del land per decidir, en el cas que aquesta així ho requereixi, si admet la petició d'extradició a Espanya de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió.

En declaracions a Efe, la jutge i portaveu d'aquest tribunal, Frauke Holmer, ha assenyalat que en aquests moments el cas està en mans del fiscal general, a qui correspon decidir si presenta un nou escrit sobre la petició d'extradició sol·licitada per Espanya per rebel·lió i malversació de fons públics.

En mans del fiscal general

En aquest sentit, la jutge ha precisat que el delicte de rebel·lió "no ha quedat descartat" i que l'escrit de la fiscalia, que es va reunir a la Haia amb fiscals espanyols la setmana passada, podria tornar a incloure la petició d'extradició per aquesta causa, i no només per malversació. "Ara depèn del que faci el fiscal general. Si diu que presenta un escrit en què demana que es consideri admissible l'extradició també pel delicte de rebel·lió, l'Audiència Territorial ho tornarà a estudiar", ha aclarit.

La sala competent de l'Audiència Territorial "no està lligada" al que hagi dit anteriorment en el marc d'aquest procés i "quan entri aquí l'escrit del fiscal general, el tribunal tornarà a estudiar si l'extradició és legalment admissible", ha explicat Holmer, que, no obstant, ha matisat: "Sincerament, si no es presenten nous fets, tampoc es pot esperar que la sala es pronunciï d'una altra manera. Però si s'aporten informacions, documentació o fets addicionals, naturalment podria passar que el resultat fos un altre".

Decisió sense data

Notícies relacionades

Per la seva banda, la portaveu de la fiscalia general de Schleswig-Holstein, Wiebke Hoffelner, ha rebutjat parlar sobre una possible data per a l'entrega de l'escrit i comentar el procés en curs. El 3 d'abril, la fiscalia general va demanar al tribunal del land tramitar l'extradició de Puigdemont pels dos delictes pels quals el reclama Espanya, i el dia 12 membres d'aquest organisme es van reunir amb representants de la fiscalia espanyola a la Haia per analitzar l'euroordre i rebre nova documentació.

La portaveu de l'Audiència Territorial també ha rebutjat fer comentaris sobre la resolució en què el Tribunal Suprem criticava amb duresa la resolució del tribunal alemany. "No l'he llegit i per regla general tampoc ho comentem. No comentem ni les nostres decisions ni adoptem una postura respecte als comentaris d'altres sobre les nostres decisions", ha dit.