Cifuentes segueix amb el tretze són tretze i dispara contra l'oposició

La presidenta afirma que Errejón, candidat de Podem a la Comunitat, va cobrar una "beca amb diner negre"

El PP acusa Franco, el líder dels socialistes madrilenys, de "falsejar el seu currículum" a l'incloure una llicenciatura en Matemàtiques

abertran42889967 madrid 12 04 2018 pleno de la asamblea de madrid  sesi n de 180412103120

abertran42889967 madrid 12 04 2018 pleno de la asamblea de madrid sesi n de 180412103120 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

És igual que cada dia es difonguin noves informacions que confirmen que no va obtenir un màster en Dret Autonòmic. És igual que els rectors i els professors reconeguin les irregularitats. És igual que al PP ja estiguin buscant substituts. Cristina Cifuentes continua defensant amb dents i ungles la seva honestedat i, com a estratègia de defensa, ha passat a l'atac. Així, aquest dijous s'ha regirat contra l'“operació de persecució implacable” que diu patir i ha llançat dards a l'oposició, a les files de la qual, segons ha disparat, abunden els “currículums falsos” i les ‘beques black’.

En la sessió de control a l'Assemblea de Madrid, la presidenta ha insistit que no està imputada ni ha falsejat el seu currículum, i ha reclamat al portaveu de Ciutadans, Ignacio Aguado, que en lloc d'“entregar el govern a l'esquerra”, en referència a la moció de censura del PSOE que el partit taronja amenaça amb recolzar, “miri cap a la seva bancades i la socialista” buscant biografies inflades, sense mencionar directament a ningú.

En resposta a la portaveu de Podem, Lorena Ruiz-Huerta, sí que s'ha referit concretament a Íñigo Errejón a l'assenyalar que es tracta del pròxim candidat morat “sense primàries” i tot i estar “inhabilitat per haver cobrat una beca en diner negre, sense trepitjar les aules”. “La seva barra i la seva falta d'ètica no tenen límits”, ha etzibat als representants de la formació liderada per Pablo Iglesias.

A continuació, ha acusat Ángel Gabilondo, aspirant a president en la moció de censura, de pretendre ser president de la Comunitat de Madrid per “enfonsar” els serveis públics, tot i que aquest no li ha preguntat directament per la polèmica al voltant del màster.

Notícies relacionades

Finalment, el portaveu popular, Enrique Ossorio, ha posat nom als altres falsejadors del currículum a l'afirmar, com assegura aquest dijous El Mundo, que el líder dels socialistes madrilenys, José Manuel Franco, no és llicenciat en Matemàtiques, com indica la seva biografia oficial de l'Assemblea.

Després, successius diputats han insistit que Franco "menteix" i han demanat a socialistes i taronges que exigeixin la seva dimissió.