POLÈMICA PEL MÀSTER DE LA UNIVERSITAT REI JOAN CARLES

'Cas Cifuentes': Els rectors constaten "greus irregularitats" i falta de documents en l'expedient

Fernández veu "indicis racionals de delicte" i afirma que la URJC prendrà les mesures quan es pronunciï la justícia

El PP dilueix el seu suport a la presidenta madrilenya, que passa a dependre de la investigació oberta per la URJC

img 2826

img 2826 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Els observadors externs de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), designats per supervisar la investigació interna impulsada per la Universitat Rei Joan Carles (URJC) per aclarir les possibles irregularitats en el cas del màster de Cristina Cifuentes, han constatat aquest dimecres que hi ha documents sobre el seu expedient que "no obren" en els registres.

Així ho han posat de manifest en una roda de premsa convocada per informar sobre les investigacions dels observadors externs incorporats al procediment impulsat el 21 de març per la institució acadèmica.

José Ángel Contreras (Universitat de Burgos) i Carmen Ruiz (Universitat de Múrcia), designats per la CRUE, han precisat que hi ha hagut una "interrupció de les compareixences" perquè alguns citats han al·legat problemes mèdics.

El president de la CRUE i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, ha assenyalat que l'actitud del rector de la URJC, Javier Ramos, va ser en un principi "precipitada" però ha aplaudit l'impuls de la investigació, que segueix el seu curs amb documentació remesa ja a la Fiscalia Provincial de Madrid. Per Fernández hi ha "indicis racionals de delicte" en aquest cas i ha assegurat que la URJC prendrà les mesures pertinents una vegada es pronunciï la justícia.

Pressió per a Govern i PP

Notícies relacionades

Mentrestant, el PP dilueix el seu suport a Cifuentes, que passa a dependre de la investigació oberta per la URJC.  Amb Mariano Rajoy en viatge oficial a l'Argentina, l'atmosfera que preludia un desenllaç imminent es condensa, sobretot després que el president plantegés des de Buenos Aires que el cas s'ha de solucionar com més aviat millor. 

Aquest mateix dimecres, el ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ha assenyalat que el cas no és polític i que per això, segons ell, "és la mateixa universitat" Rei Joan Carles "la que l'ha d'aclarir". "El cas està en l'àmbit universitari i tots hem de respectar el treball que està fent la universitat, tots", ha advertit.