POLÈMICA PEL MÀSTER

La professora de la URJC Laura Nuño assegura que la seva firma està "falsificada" en les actes de Cifuentes

El docent Allué emprendrà accions legals contra la URJC per la seva firma "falsa" en les actes de Cifuentes

2
Es llegeix en minuts

La professora Laura Nuño, que va dimitir aquest dimarts com a subdirectora de l'Institut de Dret Públic (IDP) de la Universitat Rei Joan Carles per l'escàndol relatiu al màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, assegura que la seva firma en les actes que convalidaven assignatures a la presidenta regional ha sigut falsificada.

"(La firma) No és la meva ni conec el document, la primera vegada que l'he vist ha sigut a eldiario.es", ha assenyalat en declaracions a la Cadena SER recollides per Europa Press, en relació amb el mitjà que va difondre aquesta acta elaborada l'any 2012 que convalidava diverses matèries a Cifuentes per cursar aquest màster. Nuño diu que no té ni "la més remota idea" de qui ha pogut falsificar la seva firma, però té clar que no és la seva. Segons ha explicat, quan el document es va difondre no va rebre "informació de ningú" i les dades que té sobre els fets són les que han difós els mitjans de comunicació.

"Ningú de la Universitat s'havia posat en contacte amb mi, ningú m'havia donat explicacions", ha assegurat Nuño, que era la número dos d'Álvarez Conde, director de l'Institut de Dret Públic i del màster que està en qüestió.

Pel que fa a la resta de professores les firmes de les quals apareixen en els documents difosos, incloent-hi l'acta del tribunal que va examinar el treball de final de màster i que segons Álvarez Conde era una "reconstrucció", Nuño ha explicat que va parlar amb elles "abans de Setmana Santa" i la informació que tenia llavors és "que tot era cert, que el Treball de Final de Màster s'havia llegit i estava tot bé".

Des d'aleshores, assegura, "això ha sigut una escalada de sorpreses" que acaba amb la publicació aquest dimarts de la seva firma en un document que ella no reconeix i que "finalment, provoca que dimiteixi", perquè diu que mentre "hi ha qui espera a tenir explicacions per anar-se'n", hi ha qui se'n va a l'espera que aquestes arribin, com és el seu cas. "Estic horroritzada, disgustada, preocupada", ha comentat.

Allué denunciarà

L'advocat del professor Alfredo Allué, Antonio García, ha avançat aquest dimecres que el seu representat emprendrà accions legals contra la Universitat Rei Joan Carles per la firma "falsa" del docent que apareix en les actes de convalidació d'assignatures de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

Notícies relacionades

En declaracions a Antena3, el lletrat ha explicat que el professor Allué li ha encarregat "que hi hagi un estudi del que es pot fer i avanci totes les accions que procedeixin".

"Vaig donar quatre hores de classe un divendres i me'n vaig tornar l'endemà; no vaig tenir cap més relació amb aquest màster. Després he sabut que jo estava en un comitè de garanties, que hi havia actes i també exàmens. Aquesta firma no és meva, aquesta firma és falsa", va assegurar Allué.