La Universitat Rei Joan Carles investiga ara un màster de Pablo Casado

El vicesecretari de comunicació del PP va fer el 2008 el mateix curs que Cifuentes

El dirigent anuncia que aquest dimarts mostrarà documentació per acreditar que té el títol

undefined42486383 madrid 12 03 2018 politica reuda de prensa del vicesecretari180409214916

undefined42486383 madrid 12 03 2018 politica reuda de prensa del vicesecretari180409214916 / DAVID CASTRO

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una investigació de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) sobre els cursos de postgrau impartits en l'àrea de Ciències Jurídiques inclou un màster cursat el 2008 pel vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, segons ha avançat El País i confirmen a aquest diari fonts acadèmiques. El dirigent popular, de 37 anys, i amb el nom del qual s'ha especulat en el si del PP com a possible aspirant a les eleccions de Madrid, va seguir el mateix màster en Dret Públic Autonòmic que quatre anys després va aconseguir la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes. Fonts pròximes a la promoció del 2008 neguen que veiessin Casado anant a classe. Malgrat tot, es va treure el títol, que figura entre els que mostra en la seva biografia oficial, de més valor, obtinguts als Estats Units. La mateixa web de la URJC l'inclou en l'apartat d'alumnes destacats.

Aquesta investigació de la institució universitària sobre aquest màster concret s'emmarca en les indagacions que el rector, Javier Ramos, ha encarregat a la catedràtica de Dret Públic Pilar Trinidad, sobre els deu últims anys d'activitat de l'Institut de Dret Públic, pertanyent a la universitat que ha dirigit des de la seva fundació el catedràtic Enrique Álvarez Conde. Es tracta del mateix docent que va dirigir el màster de Casado i el de Cifuentes, i que la setmana passada va reconèixer haver "reconstruït" una acta d'avaluació "per pressions" del rector.

Pablo Casado s'ha defensat en declaracions a la cadena COPE admetent que va faltar a classe, però dins de la "flexibilitat" del que aleshores "només era un títol de postgrau" que ell va cursar com a forma d'iniciar un doctorat que després no va acabar. Fonts acadèmiques de la URJC asseguren que l'assistència a almenys el 80% de les classes és preceptiva en els cursos de postgrau des d'abans que es convertissin en màsters.

Conserva el treball de final de màster

A diferència de Cristina Cifuentes, Casado sí que conserva el treball de final d'aquell curs, de 60 pàgines, així com una altra abundant documentació acadèmica, incloent-hi les notes. El 2008 "jo no era ningú per demanar tracte de favor ni per obtenir-ne. Tenia 27 anys", ha assegurat Pablo Casado a la COPE, si bé ha reconegut que aleshores ja era diputat a l'Assemblea de Madrid, i portaveu de Justícia del grup popular al Parlament madrileny.

Casado ha defensat la flexibilitat d'assistència en els màsters, i que aquests cursos donin facilitats a estudiants que ja estan treballant. "M'agradaria saber si tots els periodistes han anat a classe o no. L'assistència a classe en les llicenciatures és un debat bastant fariseu", ha dit

En definitiva, Casado ha desmentit rotundament qualsevol irregularitat en la seva titulació de màster. "Tinc tota la documentació que avala el meu Màster en Dret Autonòmic i Local", ha escrit a Twitter. 

Notícies relacionades

Casado ha ofert diverses entrevistes a ràdios després que aparegués la notícia a la web d'El País per defensar el seu nom i ha convocat la premsa aquest mateix dimarts a les 10.30 per oferir documents que acrediten que va fer el curs.

A la Cope, ha assegurat que li serà "fàcil" demostrar que va obtenir el màster i ha defensat que el centre universitari "fa molt bé" d'obrir una investigació. "El rector fa molt bé d'intentar traslladar tota la transparència i credibilitat, sobretot pels alumnes que estan fent un esforç econòmic per cursar una carrera o un màster", ha subratllat el dirigent popular, que ha negat haver rebut cap mena de tracte de favor. "Quan no es té res a amagar no hi ha cap problema a explicar res", ha insistit.