polèmica judicial

Dastis intenta ara rebaixar la tensió amb Alemanya

El ministre d'Exteriors planteja la necessitat de "despolititzar" la resolució judicial sobre Puigdemont

zentauroepp41276032 brs01  bruselas  b lgica   11 12 2017   el ministro espa ol 171215123934

zentauroepp41276032 brs01 bruselas b lgica 11 12 2017 el ministro espa ol 171215123934 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Afers ExteriorsAlfonso Dastis, ha rebutjat aquest diumenge fomentar l'"historial de tensió" amb Alemanya després de la decisió judicial en aquest país sobre l'expresident català Carles Puigdemont, i ha insistit en la necessitat de "despolititzar" aquest assumpte. Dastis ha fet aquestes consideracions en declaracions als periodistes a l'arribar a la tercera jornada de la Convenció Nacional que el PP celebra a Sevilla i davant la pregunta de si s'havia posat en contacte amb les autoritats alemanyes per aquest assumpte.

El titular d'Exteriors ha subratllat que l'interès del Govern espanyol és "despolititzar" aquesta qüestió i que, per tant, no seguiran alimentant cap tipus d'"historial de tensió". "És un diàleg entre jutges i en això ho deixarem", ha recalcat.

Al plantejar-li si està d'acord amb el portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, que ahir va considerar que potser el Tractat de Schengen no té sentit amb decisions judicials d'aquest tipus, ha respost: "És una qüestió que no em plantejo". 

Baixar el 'soufflé'

Notícies relacionades

Les paraules de Dastis intenten rebaixar elsoufflé, després que des de diferents fronts al PP es retragués a Alemanya una actitud poc favorable als interessos del partit al Govern espanyol. González Pons va escenificar l'enuig del PP durant la Convenció Nacional del PP a Sevilla. "La UE es fonamenta en la confiança mútua entre estats. Estem units perquè confiem els uns en els altres. Si hi ha un Estat de la UE on intentar fer un cop d'Estat no és un delicte, el problema no és d'Espanya, el problema és d'aquest Estat que ha deixat que intentar trencar-lo pugui no ser un delicte", va declarar davant la mirada atenta de Mariano Rajoy, que també va participar en aquesta taula rodona titulada 'Acte Europa'.

El mateix ministre Dastis, que també va assistir a la convenció a Sevilla, es va sumar aquest dissabte a les veus crítiques amb el Govern germànic. Va lamentar les "desafortunades" declaracions de la seva homòloga alemanya, perquè no veu correcte que Barley entrés a "consolidar decisions dels jutges". Sobretot quan sap que han dolgut a l'Executiu espanyol.