Rajoy concedeix una mica de temps a Cifuentes a l'espera que Cs decideixi

El president s'atribueix el paper de 'poli bo' mentre altres dirigents populars busquen ja sortides a la crisi

La cúpula conservadora tem les decisions que pròximament adopti Rivera, del suport del qual depèn Madrid

42808469 60cifuentes ok

42808469 60cifuentes ok

1
Es llegeix en minuts
Gemma Robles
Gemma Robles

Directora de 'El Periódico de España'.

Especialista en Política

ver +
Julia Camacho
Julia Camacho

Periodista

ver +

El president del Govern i del PP, Mariano Rajoy, ha decidit una vegada més exercir el paper de poli boen públic amb un dirigent del seu partit que es troba seriosament implicat en un escàndol, en aquest cas la madrilenya Cristina Cifuentes, mentre deixa que altres dels seus col·laboradors comencin a dissenyar escenaris de sortida a la crisi. De moment, Rajoy opta per donar-li una mica més de temps a una Cifuentes que es nega a dimitir per no enterbolir més la Convenció que els populars estan celebrant a Sevilla, assenyalant que és la Justícia la que ara s'ha de pronunciar. No obstant, tota la cúpula conservadora viu amb nervis aquestes hores en les quals Ciutadans, el suport dels quals és imprescindible perquè el PP segueixi governant la comunitat de Madrid, pot prendre una decisió crucial: exigir la seva substitució o recolzar la moció de censura dels socialistes.

Notícies relacionades

Es dona la circumstància que la direcció madrilenya de Ciutadans, que lidera Ignacio Aguado, està reunida aquest dissabte al matí i ben aviat farà pública la seva posició després que, en les últimes hores, s'hagi difós un altre nou paquet de novetats (totes elles aprofundeixen en el descrèdit de la versió de l'afectada) sobre el màster de Cifuentes en diferents mitjans de comunicació. Els líders i càrrecs populars reunits a Sevilla estan pendents -i tensos- per la imminent compareixença del líder regional dels taronges.

Mentrestant, Rajoy exerceix el paper que ell mateix s'ha atribuït per gestionar aquest assumpte i manté un perfil baix en el suposat suport a la dirigent regional. "La presidenta de la Comunitat de Madrid ja ha donat les seves explicacions en nombroses ocasions tant davant la premsa com al Parlament de Madrid en una sessió dedicada a això i després d'una roda de premsa. Ella ha donat les seves explicacions, ha iniciat acusacions davant la justícia i serà la Justícia la que haurà de decidir el que consideri oportú i convenient i la mateixa Universitat ha remès a la Fiscalia totes les decisions, tots els acords, les actes i tots aquests temes que coneixem i a partir d'aquí no tinc gaire més a dir", ha apuntat el president davant la premsa als passadissos de la Convenció.