Cifuentes accepta crear una comissió d'investigació per contenir Ciutadans

El partit havia demanat aquest matí la dimissió de la presidenta si no recolzava la iniciativa parlamentària

undefined42789737 madrid  05 04 18  ignacio aguado  ciudadanos  durante la ent180405181633

undefined42789737 madrid 05 04 18 ignacio aguado ciudadanos durante la ent180405181633 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Tot segueix igual encara que sembli que alguna cosa s'ha mogut aquest matí. Cristina Cifuentes continua sent la presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies a Ciutadans, que segueix sense deixar-la caure a pesar dels dubtes al voltant del seu màster en dret autonòmic. El partit d'Albert Rivera va firmar un pacte d'investidura amb els populars i en un dels seus punts va deixar negre sobre blanc que inclou que qualsevol càrrec polític haurà de dimitir si es demostra que ha enganyat en el seu currículum. 

El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha pressionat aquest matí Cifuentes i li ha donat un termini de 48 hores perquè anunciés que el PP recolzarà a l'Assemblea de Madrid la creació d'una comissió d'investigació sobre el seu màster. Si no, ha amenaçat Aguado, demanarà la seva dimissió. Aquest suport ha arribat només dues hores més tard.

Notícies relacionades

Aguado havia fet aquesta advertència davant els mitjans de comunicació després de la reunió del Comitè Territorial de Madrid. Segons el polític taronja, el PP ha de demostrar si està "per conèixer la veritat" o bé per "tancar" la polèmica sobre la suposada falsificació del títol universitari. Si és aquest segon cas, havia advertit el portaveu de Ciutadans a l'Assemblea, el PP ha de buscar en la seva llista un "president interí" per als pròxims mesos. 

Poc després de dos quarts de tres de la tarda, fonts del PP madrileny han anunciat que recolzaran la creació de la comissió "si s'adequa al reglament en el seu objecte i normes".