LA INVESTIDURA CATALANA

Puigdemont i Turull reactiven la investidura de Sànchez

L'exconseller renuncia a la seva candidatura i l'expresident demana aprofitar la demanda a l'ONU

L'exlíder de l'ANC accepta per carta tornar a ser candidat

zentauroepp42759631 graf4772  helsinki  03 04 2018   foto de archivo del 23 de m180403111216

zentauroepp42759631 graf4772 helsinki 03 04 2018 foto de archivo del 23 de m180403111216 / Juanjo Galan

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

JxCat torna a posar sobre la taula la carta Jordi Sànchez. Ha sigut un matí de joc de cartes al Parlament, como si fos un homenatge a l'exitós programa de TV-3. A la Cambra catalana han arribat cartes des de les presons d'Estremera, Neumünster i Soto del Real. Jordi Turull ha renunciat a la seva candidatura i ha proposat, com Carles Puigdemont, que es torni a intentar la investidura de l'exlíder de l'ANC, que ha acceptat en una tercera missiva aquesta opció. L'expresident ha demanat aprofitar "políticament" la demanda de Sànchez a l'ONU.

El 23 de març el Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides va instar Espanya a garantir els drets polítics de Sànchez en compliment de l'article 25 del Conveni, en atenció a la petició que va presentar Sànchez quan era candidat a la presidència de la Generalitat. "Estem davant una oportunitat, sense precedents, que hem d'aprofitar jurídicament i políticament en la defensa de la nostra causa a nivell internacional. S'ha d'exigir a l'Estat espanyol el compliment de les mesures de les Nacions Unides i preservar els drets del diputat Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat", assegura Puigdemont en una carta que s'ha llegit a la reunió del seu grup parlamentari.

Notícies relacionades

"En cas que l'Estat espanyol opti per ignorar el dret internacional i la petició del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, i perseveri en la seva persecució política i ideològica, demostrarà una vegada més que és capaç de qualsevol cosa per alterar el normal funcionament de la democràcia a Catalunya -reflexiona-. Aquesta, que és una possibilitat ben real, també l'hauríem d'aprofitar per a la defensa de llibertats polítiques de Catalunya, sumant a la nostra causa una nova vulneració dels drets civils al nostre país".

Turull li ha fet arribar per carta a Roger Torrent que deixava en suspens la seva investidura davant la "situació política i jurídica" sorgida de la decisió de l'ONU. Sànchez ha fet arribar al seu grup parlamentari una comunicació confirmant que està disposat a tornar a intentar ser president, tot i seguir a la presó. Considera que l'acceptació de la seva demanda "obre una escletxa i una garantia per poder convocar un debat d'investidura".