'ESCRACHE' AL 'PRESIDENT DE TABÀRNIA'

Pintada contra Boadella al seu poble de Girona

"És millor que s'acarnissin amb les parets que en la meva persona directament", diu el dramaturg

zentauroepp42687970 graf1438  jafre  girona   27 03 2018   fotograf a facilitada180327195646

zentauroepp42687970 graf1438 jafre girona 27 03 2018 fotograf a facilitada180327195646 / Albert Boadella

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Boadella, fot el camp", diu la pintada de grans dimensions que s'ha trobat aquest dimarts el dramaturg Albert Boadella a casa seva al poble de Jafre (Baix Empordà), on passa uns dies després de l'escrache humorístic que va protagonitzar en condició de "president de Tabàrnia" a la residència de Carles Puigdemont a Waterloo (Bèlgica). La pintada ha estat feta en una tanca a l'entrada del poble i se suma a una altra que el fundador d'Els Joglars va descobrir fa dues setmanes als murs que envolten la casa, aquella d'un altre caire: "Viba Tabàrnia President", deia. Boadella hi va afegir a sota: "Moltes gràcies, Jafre".

"Ja no estic enfada –ha declarat Boadella a l'agència Efe– perquè hi estic acostumat. És millor que s'acarnissin amb les parets que en la meva persona directament, però tot això va prenent un mal caire. La pintada la devien fer ahir o abans-d'ahir. L'hem vist avui al tornar al poble. L'han posat allà perquè la vegi tothom, però l'únic que han aconseguit és que no marxi en tota la vida". No obstant, ha dit que el preocupa "l'ambient que està respirant Catalunya, i que sembla que va en augment".

Crítica a TV-3

Jafre té 396 habitants i és un dels municipis adherits a l'Associació de Municipis per la Independència, segons decisió votada majoritàriament pels veïns. Té pàgina a la Viquipèdia i no s'hi ignora el vincle del dramaturg amb el poble, al contrari: “S'ha d'assenyalar que en aquesta localitat resideix el gran dramaturg i escriptor Albert Boadella, fundador de la companyia de teatre Els Joglars i català universal”.

Notícies relacionades

"Després de la detenció (de Puigdemont) –ha afegit Boadella– i que el Parlament continuï en aquest pla en què el president del Parlament es constitueix en un animador de la plantada a l'Estat i que només representi un sector, el separatista, és natural que es llancin a fer tonteries com tallar carreteres. A tot això s'hi suma el que està fent una televisió, TV-3, que és colpista".

El dramaturg ha patit diverses "agressions" els últims anys: li van tallar tres xiprers una nit, li van trencar una paret de figueres de moro i li han llançat bosses d'escombraries dins de la casa.