CATALUNYA

Levy afirma que TV-3 "va encoratjar" les protestes per la detenció de Puigdemont

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP crida a reconsiderar el seu paper i subratlla que va assenyalar "llocs" i va animar "a la participació"

tecnicomadrid32996209 madrid 29 02 2016  politica rueda de prensa de la

tecnicomadrid32996209 madrid 29 02 2016 politica rueda de prensa de la

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha subratllat avui que s'ha de "reconsiderar" el paper de TV-3, que "va encoratjar" els altercats de diumenge a Catalunya amb motiu de la detenció de Carles Puigdemont.

En una entrevista a Telecinco, Levy ha assenyalat que la televisió pública catalana va donar diumenge cobertura als comitès de defensa de la república "assenyalant llocs" i "animant a la participació" quan hauria de mostrar "neutralitat".

Levy ha assenyalat que la detenció de Puigdemont a Alemanya és una "demostració que l'estat de dret funciona". I els que es consideraven "semideus" que estaven "per sobre de la justícia" i parlaven que a Espanya hi ha delictes "contraris a la democràcia" han vist que hi ha codis penals en països del nostre entorn que tenen tipificats aquests mateixos delictes, com és el cas d'Alemanya.

Crítiques a Torrent

La dirigent nacional del PP i diputada al Parlament de Catalunya també ha criticat les paraules d'ahir de Roger Torrent, que "ha de reconsiderar la seva posició institucional com a president del Parlament" perquè en la seva intervenció d'ahir es posiciona clarament del costat dels independentistes i "va invisibilitzar" bona part de la societat catalana.

Notícies relacionades

Després d'assenyalar que la posició del president de la Cambra requereix "moderació, centralitat i neutralitat", Levy ha considerat que Torrent també ha de pensar si vol ser un líder de l'independentisme, perquè en aquest cas ha de deixar el càrrec i no utilitzar la institució "a favor d'una sola part".

Andrea Levy ha considerat per una altra part que el procés "ha mort perquè ha fracassat" i els líders independentistes, "en el seu moment molt valents", han vist com "la realitat de l'estat de dret responia". I ha afegit que "es pot ser independentista", però "sense cometre il·legalitats".