L'exconsellera Ponsatí s'entregarà a les autoritats d'Escòcia

La policia escocesa ha rebut l'euroordre de detenció de la 'exconsellera' d'Ensenyament

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055

zentauroepp40854098 councillor of education of the generalitat of catalonia clar180226085055 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia escocesa ha confirmat a través de Twitter que ha rebut l'euroordre d'arrest de l'exconsellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí.

Després de fer algunes investigacions per localitzar-la, l'advocat de Ponsatí ha contactat amb la policia, que està fent totes les gestions necessàries perquè s'entregui a les autoritats. L'exconsellera va tornar a viure a Saint Andrews, a Escòcia, on és professora universitària, a principis d'aquest mes.

Els errors del Govern català

Precisament dissabte, Ponsatí va reconèixer que el Govern i l'independentisme van cometre errors després del referèndum de l'1-O: "Hem rebut una gran trompada. Hem de reconèixer que després del gran èxit de l'1 d'octubre la resta han sigut grans fracassos i ens costarà recuperar-nos".

En una entrevista de TV3, va rebutjar valorar si s'haurien d'haver convocat eleccions o declarar la independència, però va lamentar que el Govern no va saber "entendre bé el que havia significat l'1-O i actuar en conseqüència".

Notícies relacionades

Aquest matí l'expresident Carles Puigdemont ha sigut detingut quan viatjava en cotxe per Alemanya, després d'haver travessat la frontera amb Dinamarca. A la tarda, Puigdemont ha sigut traslladat a la presó de Neumünster, al nord del país.