La policia alemanya confirma la detenció de Puigdemont quan entrava al país procedent de Dinamarca

L'expresident acabava de travessar en vehicle la frontera alemanya per una carretera en direcció a Hamburg

La detenció s’ha dut a terme en aplicació de l’euroordre cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. / AP / SALVATORE DI NOLFE. VÍDEO: EFE

1
Es llegeix en minuts

La policia alemanya ha detingut l'expresident Carles Puigdemont quan travessava la frontera en cotxe des de Dinamarca en direcció a Bèlgica, país on té fixada la seva residència, en aplicació de l'euroordre cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

► Tota l'actualitat sobre La detenció de Puigdemont, en directe

La detenció de Puigdemont,

Puigdemont ha sigut retingut per la policia alemanya en una autopista d'Alemanya, a l'altura de la localitat de Schuby, quan es dirigia en direcció sud cap a Hamburg, segons ha confirmat un portaveu de la policia alemanya.

El vehicle en què viatjava Puigdemont havia creuat la frontera entre Dinamarca i Alemanya, des d'on volia tornar a Bèlgica. Ha sigut detingut a uns 30 quilòmetres de la frontera.

Notícies relacionades

El diari alemany Focus assegura que el servei d'intel·ligència espanyol tenia localitzat Puigdemont, i quan va sortir de Finlàndia cap a Alemanya va informar la policia alemanya.

Aquest migdia, Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Puigdemont, ha afirmat que l'expresident de la Generalitat estava retingut per la policia d'Alemanya, però a les 13.15 hores s'ha confirmat la seva detenció.