PUIGDEMONT, DETINGUT

Els terminis d'entrega de Puigdemont a Espanya van de 10 a 60 dies

La fiscalia inicia gestions amb Alemanya per aplicar l'euroordre

Posarà a disposició del país tota la documentació per a l'extradició

zentauroepp42629831 carles puigdemont a la universitat de h lsinki  a finl ndia 180323114407

zentauroepp42629831 carles puigdemont a la universitat de h lsinki a finl ndia 180323114407 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts
Agències

Els terminis d'entrega de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, detingut aquest diumenge a Alemanya, en aplicació de l'euroordre que pesa sobre seu, van de 10 a 60 dies.

Segons recull la legislació europea, si la persona detinguda manifesta el seu consentiment d'entrega al seu país, aquesta es farà efectiva en un termini de 10 dies després d'haver-se manifestat el consentiment.

En canvi, en els altres casos, la decisió definitiva sobre l'execució de l'euroordre s'hauria de prendre en un termini màxim de 60 dies després de la detenció.

La fiscalia espanyola està fent "intenses gestions" amb el Ministeri Fiscal d'Alemanya i Eurojust amb la finalitat de posar a la seva disposició tota la documentació i el material necessari per fer efectiva l'euroordre contra Puigdemont.

La policia alemanya ha confirmat la detenció de Puigdemont a les 11.19, hora local, en una autopista del país on ha entrat a través de la frontera amb Dinamarca, després d'abandonar divendres a la nit Finlàndia, on havia sigut convidat per oferir unes conferències.

La notícia que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena havia reactivat l'euroordre va agafar Puigdemont divendres a Finlàndia, des d'on tenia previst tornar en avió a Bèlgica.

Notícies relacionades

Després de la seva detenció a Alemanya, la fiscalia ha iniciat immediatament "intenses gestions" amb la seva homòloga alemanya i amb Eurojust, un organisme dedicat a la coordinació i la cooperació entre els estats membres en la lluita contra les formes greus de delinqüència transfronterera a la Unió Europea.

Ho ha fet amb la finalitat de "posar a la seva disposició tota la documentació i el material que es necessiti per fer efectiva l'euroordre", segons informen fonts fiscals.