COMISSIÓ D'INVESTIGACIÓ

Granados para el ventilador contra Cifuentes i menysprea al Congrés

Llença un cable al PP i es parapeta darrere la investigació judicial per no aportar informació sobre la caixa b

"Mai he vist ni un sol euro ni un sobre de diner negre al meu partit", assegura

zentauroepp42495226 masrid 13 03 2018 comisi n financiaci n  irregular del pp co180313122358

zentauroepp42495226 masrid 13 03 2018 comisi n financiaci n irregular del pp co180313122358 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

Va ser prolífic davant el jutge i hi havia certes expectatives que al Congrés posés en marxa el ventilador pel finançament irregular del PP. No ho va fer. Francisco Granados es va blindar ahir en la seva supèrbia i no va dir ni piu. Qui va ser mà dreta d’Esperanza Aguirre i fa un mes va implicar la presidenta madrilenya Cristina Cifuentes en la caixa b del PP no va afegir una coma al que havia declarat davant els tribunals. Va respondre amb menyspreu als diputats de la comissió d’investigació que el van interrogar. Es va embrancar en picabaralles plenes de desdeny. Es va negar a contestar a Bildu. I va demostrar que, per no aportar res, havia preparat a fons la seva compareixença. Més que defensar-se, va atacar: va repartir llenya a cada portaveu allà on més mal li faria.

Granados va evitar abundar en el que va declarar davant el jutge i es va parapetar en el «respecte» a la investigació judicial per no aportar més dades contra Cifuentes o el PP. Quan li van preguntar per què va suggerir al magistrat que cridi a declarar la presidenta madrilenya va respondre que així, com a investigada, podrà «salvaguardar millor els seus drets» i que ho va fer «sense ànim d’atacar ni criminalitzar absolutament ningú». No va afegir una paraula més sobre Cifuentes, malgrat que a l’entrada al Congrés un secretari judicial li va notificar la citació per la querella presentada per la presidenta després que la incriminés, i va desvincular la trama Púnica del finançament del PP.

    

Abans que res, Granados va defensar la seva innocència. Es va presentar com la «víctima d’un error», «no d’un complot», i va negar haver sigut peça clau en el finançament irregular d’un partit en què ha militat 30 anys i al qual diu que desitja el millor. «Mai he vist un sol euro de diner negre al meu partit, ni a nivell regional ni estatal, ni  els sobres a què vostès es refereixen de manera recurrent», va assegurar. Va defensar els comptes dels populars a Madrid i va assegurar que si hi ha un gran deute públic és per  les elevades inversions en sanitat i educació.

Notícies relacionades

Més enllà d’apagar el ventilador contra el PP, va repartir estopa portaveu a portaveu. Quan el representant de Podem, Íñigo Errejón, li va preguntar a què atribuïa la seva caiguda en desgràcia en el partit, va respondre amb cinisme: «Coses de la política. ¡Què li he d’explicar a vostè, senyoria!», va disparar.

També va carregar contra el portaveu de Ciutadans, Toni Cantó, per les seves preguntes incisives. «Amb dos insults més li garanteixo a vostè un lloc a les llistes per a les pròximes eleccions», li va dir. A les qüestions d’ERC plantejades per Ester Capella va respondre atacant el finançament del procés i la marxa de Carles Puigdemont a Brussel·les. Al diputat de Bildu ni li va respondre. Granados es mirava el mòbil mentre li preguntava en va.